AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-25-2018, 09:51   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart Yaratılış ve kuraan mucizeleri
Kaynak kuraan mucizeleri android programı

İNSAN MUCİZESİ

*insan vücudunun her milimetrekaresinde ince bir tasarım vardır mucizevi işlemler gerçekleştiren hücreler, dokular, moleküller ve salgılar vardır.
amaç insanın bedenindeki karmaşık yapıyı anlamak ve derince düşünmektir. okurken bedeninizde yolculuğa çıktığınızı düşünün.sizi akılalmaz sürprizler beklemektedir. Kalbinizin içinde jeneratör bulunduğunu, jeneratör devreden çıktığında yedek jeneratörün devreye girdiğini göreceksiniz. İnce bağırsağınızdaki hücrelerin, önlerinden geçen yüzlerce farklı madde arasından demiri tanıyıp yakaladıklarına şahit olacaksınız. Baş bölgenizdeki hormon molekülünün, uzun bir yolculukla çok uzaktaki hedefine böbreğinize ulaştığını ve hücrelere ne yapmaları gerektiğini emrettiğini göreceksiniz.*yolculuk sırasında doğduğunuzdan beri "benim bedenim", "bana ait" diye sahip çıktığınız vücudunuzun içinde, derinizin her noktasında gerçekleşen mucizevi olaylara şahit olacaksınız.İnsan bedeni, apayrı bir "alem", apayrı bir "şehirdir şehrin içinde ulaşım yolları, binalar, fabrikalar, en üstün teknolojilerden daha üstün teknolojik cihazlar, kendisinden beklenmeyecek şuur gösteren, hücre hormon salgı bezi gibi uzman elemanlar teçhizatlı askerler ve birçoğu mevcuttur. alem" yalnızca bedeninizin değildir. her insan, mucizevi "alem"e sahiptir. insanların vücutlarında kusursuz sistemler şuurlu trilyonlarca hücre karar mekanizmasına sahip salgı bezleri, üstün teknolojiye sahip organları vardır

*alemi düşünmek ve değerlendirmek önemlidir. düşünen ilk atar bedenindeki kalbindeki mükemmelliğini bilen ve kavrayan bir insana tesadüfen bu özellikleri kazanmıştır" diyerek evrimci masallar anlatılamaz insan, şuursuz atomların biraraya gelmesiyle oluşan hücrelerinin, tüm bunları kendi kendilerine yapamayacağını bilecek ve hücrelerdeki aklın kime ait olduğunu bulacaktır. Kendisi et olan mide, etleri sindiren asitler salgılarken kendi kendisini sindirmemesi için özel bir sistemden haberdardır, eli kesildiğinde kanının pıhtılaşması için en az 20 enzimin çok özel bir planlama içinde harekete geçer, karışıklık ya da eksiklik olmaz bunların hiçbiri evrimcilerin iddia ettikleri gibi zamanla oluşamaz düşünen bulacaktır.*düşünen insan bedeninin bir Yaratıcısı olduğunu kavrayacak ve Yaratıcısını tanımak yol kabul edecektir. Vücuttaki sistem var olan düzen ve her noktada sergilenen üstün tasarımı gören insan benzersiz güç sahibinin, üstün bir aklın insan bedenini yarattığını görecektir. Ayet şöyle buyurmaktadır: Göklerde ve yerde ne varsa O`nundur. Şüphesiz Allah, ihtiyacı olmayan övülmeye layık olandır. Görmedin mi, Allah, yerdekileri ve denizde onun emriyle akan gemileri, yararınıza verdi. Ve izni olmadıkça, göğü yerin üstüne düşmekten alıkoyar. Şüphesiz Allah, insanlara şefkatli ve merhametlidir. Sizi diri tutan, sonra öldürecek, sonra da diriltecek olan O`dur. Gerçekten insan pek nankördür. (Hac Suresi)

insan bedenindeki yaklaşık 100 trilyon hücrenin, salgı bezlerinin, organın, dokunun sahibi ve yaratıcısı üstün kudret sahibi Allah`tır. Allah insanı sahip olduğu tüm parçalarla bir bütün olarak yaratmıştır, kendisini bilmesi için delillerini göstermiştir. Rabbimizin Kuran`da bildirdiği gibi;
Eğer Allah`ın nimetini saymaya kalksak onu sayamazsınız. Allah, bağışlayan ve esirgeyendir. (Nahl Suresi,) insan, Allah`ın nimetlerinin farkına varmalıdır. Yaşamını Allah`ı hoşnut edecek şekilde düzenlemeli; her sabah kendisine verilmiş olan gün ve bedenin, Allah`tan bir lütuf olduğunu bilmeli ve şükretmelidir. Bana ne oluyor ki, beni yaratana kulluk etmeyecekmişim? O`na döndürüleceksiniz Ben, O`ndan başka ilahlar edinir miyim Rahman bana zarar dileyecek olsa, ne onların şefaati yarar sağlar, ne de onlar beni kurtarabilirler. (Yasin Suresi)

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)