AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 01-15-2008, 19:33   #1
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Standart Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
http://www.youtube.com/watch?v=M2oDPxnepiU

Arkadaşlar önce yukarıdaki videoyu bir izleyelim, sonra tartışalım:

Bu videodaki çocuk dağa çıksa hangimizin bu çocuğa "adi,şerefsiz" deme hakkı vardır?

Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-15-2008, 19:42   #2
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Bilgisayarımın ses sistemindeki arıza nedeniyle videoyu sesli izleyemedim ama İstanbul' da yaşadığımız için böyle insanlarla çok karşılaşıyoruz. Bu çocukları birleri toplamadan önce bizim toplayıp adam etmemiz gerekmekte. Allah bilir ne oldu da bu insanlar sokaklarda yaşamaya başlayıp, bu illet maddeleri kullanmaya başladılar. Biz insanlar da hep dışladık bu insanları, hep hor gördük. Bu yüzden bu insanların kandırılmaları çok kolay. Ki tecrübem var biliyorum, bu insanları kandırmak için hiçbirşey vermenize gerek yok. Sadece ve sadece tatlı dil ve bir iki güzel söz size inanmalarına yetiyor. Sahip çıkmalıyız, sahip çıkmazsak eğer olacaklardan sorumluyuz diye düşünüyorum ben...
Alt 01-15-2008, 19:47   #3
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Bilgisayarımın ses sistemindeki arıza nedeniyle videoyu sesli izleyemedim ama İstanbul' da yaşadığımız için böyle insanlarla çok karşılaşıyoruz. Bu çocukları birleri toplamadan önce bizim toplayıp adam etmemiz gerekmekte. Allah bilir ne oldu da bu insanlar sokaklarda yaşamaya başlayıp, bu illet maddeleri kullanmaya başladılar. Biz insanlar da hep dışladık bu insanları, hep hor gördük. Bu yüzden bu insanların kandırılmaları çok kolay. Ki tecrübem var biliyorum, bu insanları kandırmak için hiçbirşey vermenize gerek yok. Sadece ve sadece tatlı dil ve bir iki güzel söz size inanmalarına yetiyor. Sahip çıkmalıyız, sahip çıkmazsak eğer olacaklardan sorumluyuz diye düşünüyorum ben...
Çok doğru söylüyorsun hocam. Nereye götürsen oraya gider bu çocuklar. Biz bu çocukları okula almadığımız, saklambaçlarımızda bunlara yer vermediğimiz, maç yaparken bunları aramıza almadığımız ve belki de en önemlisi bu çocukları uzaktan gördüğümüzde " aaa tinercilere bak!!!" dediğimiz için "battı balık yan gider" diyerek daha da kötüye gidiyorlar...

Bir şey yapmalı!
Alt 01-15-2008, 19:53   #4
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Biz bireyler olarak, yapabileceğimiz fazla birşey yok. Sadece onlara daha sevecen, daha ılımlı yaklaşıp, sokakta horlandığını görürsek yardımına koşabiliriz. Yalnız, vakıf ve STK' lar ellerindeki imkanları kullanarak ya da ellerindeki imkanları onlar için kullanarak birşeyler yapabilirler...
Alt 01-15-2008, 19:57   #5
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Alıntı:
Biz bireyler olarak, yapabileceğimiz fazla birşey yok. Sadece onlara daha sevecen, daha ılımlı yaklaşıp, sokakta horlandığını görürsek yardımına koşabiliriz. Yalnız, vakıf ve STK' lar ellerindeki imkanları kullanarak ya da ellerindeki imkanları onlar için kullanarak birşeyler yapabilirler...
Her şeyden önce vatandaşlar olarak bizler bir şey yapmalıyız bence. Çünkü o bahsettiğimiz sivil toplum kuruluşları ve vakıflar hep arz-talep ürünleridir. Halk isterse devlet de seferber olur, sivil toplum kuruluşları da...

Bu konuda iki kişinin fikir alış-verişinde bulunmasıyla hiçbir şey olmayacağı gibi ( yani herkesin bu konuya eğilip bunu tartışmadan bir şey olmayacağı gibi ) insanlar olarak bizler bunu dillendirmezsek bunu devlet dahil her kurum göz ardı edecektir.
Alt 01-15-2008, 20:00   #6
Kullanıcı Adı
ahmike
İzledimde... Gerçekten bir çözüm bulmak gerek bir kaç kişiyle olmaz hep beraber el ele verirsek,sahip çıkarsak,değer verirsek onları hayata kazandırabiliriz...
Alt 01-15-2008, 20:05   #7
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Bizim halkımızın; bu çocuklar için, toplu olarak birşey yapacakları ihtimali bana çok düşük geliyor. Biz anca yalancı Cumhuriyet mitingleri için birşeyler yaparız, Hrant Dink için Gayrettepe' den Yenikapı' ya kadar '' hepimiz ermeniyiz'' nidaları eşliğinde anma yürüyüşü yaparız, kutuplarda penguenler öldürülüyor diye oturur ağlarız vs. vs. Eğer devlet elini atıp bu çocuklarla ilgilenmezse, bu çocuklar ömürleri boyunca o sokaklara mahkum olarak yaşarlar. Vatandaş da elini vicdanına koyup hiç birşey yapmaz. Ne yazık ki...
Alt 01-15-2008, 20:07   #8
Kullanıcı Adı
ahmike
Alıntı:
Bizim halkımızın; bu çocuklar için, toplu olarak birşey yapacakları ihtimali bana çok düşük geliyor. Biz anca yalancı Cumhuriyet mitingleri için birşeyler yaparız, Hrant Dink için Gayrettepe' den Yenikapı' ya kadar '' hepimiz ermeniyiz'' nidaları eşliğinde anma yürüyüşü yaparız, kutuplarda penguenler öldürülüyor diye oturur ağlarız vs. vs. Eğer devlet elini atıp bu çocuklarla ilgilenmezse, bu çocuklar ömürleri boyunca o sokaklara mahkum olarak yaşarlar. Vatandaş da elini vicdanına koyup hiç birşey yapmaz. Ne yazık ki...
Haklısınız kendi sorunlarımla değilde hep başkalarının sorunlarıyla ugrasıyoruz...
Alt 01-15-2008, 20:12   #9
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Şu tablo her şeyi ortaya koyuyor aslında...

Biz iki kişi tinercilerin yanına yaklaşıp onları kazanmaya çalışsak muhtemelen bıçaklanırız; ama daha fazla kişiyle gidilse mutlaka hoşlarına gider...

Off,neyse...Biz "güzel manzaralar" izlemeye devam edelim. Kime ne tinerciden!
Alt 01-15-2008, 20:14   #10
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Şu tablo her şeyi ortaya koyuyor aslında...

Biz iki kişi tinercilerin yanına yaklaşıp onları kazanmaya çalışsak muhtemelen bıçaklanırız; ama daha fazla kişiyle gidilse mutlaka hoşlarına gider...

Off,neyse...Biz "güzel manzaralar" izlemeye devam edelim. Kime ne tinerciden!
Yorumsuz... :-X :-X :-X :-\

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)