01-15-2008, 19:33 | #1 |
Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
http://www.youtube.com/watch?v=M2oDPxnepiU
Arkadaşlar önce yukarıdaki videoyu bir izleyelim, sonra tartışalım: Bu videodaki çocuk dağa çıksa hangimizin bu çocuğa "adi,şerefsiz" deme hakkı vardır?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-15-2008, 19:42 | #2 |
Bilgisayarımın ses sistemindeki arıza nedeniyle videoyu sesli izleyemedim ama İstanbul' da yaşadığımız için böyle insanlarla çok karşılaşıyoruz. Bu çocukları birleri toplamadan önce bizim toplayıp adam etmemiz gerekmekte. Allah bilir ne oldu da bu insanlar sokaklarda yaşamaya başlayıp, bu illet maddeleri kullanmaya başladılar. Biz insanlar da hep dışladık bu insanları, hep hor gördük. Bu yüzden bu insanların kandırılmaları çok kolay. Ki tecrübem var biliyorum, bu insanları kandırmak için hiçbirşey vermenize gerek yok. Sadece ve sadece tatlı dil ve bir iki güzel söz size inanmalarına yetiyor. Sahip çıkmalıyız, sahip çıkmazsak eğer olacaklardan sorumluyuz diye düşünüyorum ben...
|
|
01-15-2008, 19:47 | #3 | |
Alıntı:
Bir şey yapmalı! |
||
01-15-2008, 19:53 | #4 |
Biz bireyler olarak, yapabileceğimiz fazla birşey yok. Sadece onlara daha sevecen, daha ılımlı yaklaşıp, sokakta horlandığını görürsek yardımına koşabiliriz. Yalnız, vakıf ve STK' lar ellerindeki imkanları kullanarak ya da ellerindeki imkanları onlar için kullanarak birşeyler yapabilirler...
|
|
01-15-2008, 19:57 | #5 | |
Alıntı:
Bu konuda iki kişinin fikir alış-verişinde bulunmasıyla hiçbir şey olmayacağı gibi ( yani herkesin bu konuya eğilip bunu tartışmadan bir şey olmayacağı gibi ) insanlar olarak bizler bunu dillendirmezsek bunu devlet dahil her kurum göz ardı edecektir. |
||
01-15-2008, 20:00 | #6 |
İzledimde... Gerçekten bir çözüm bulmak gerek bir kaç kişiyle olmaz hep beraber el ele verirsek,sahip çıkarsak,değer verirsek onları hayata kazandırabiliriz...
|
|
01-15-2008, 20:05 | #7 |
Bizim halkımızın; bu çocuklar için, toplu olarak birşey yapacakları ihtimali bana çok düşük geliyor. Biz anca yalancı Cumhuriyet mitingleri için birşeyler yaparız, Hrant Dink için Gayrettepe' den Yenikapı' ya kadar '' hepimiz ermeniyiz'' nidaları eşliğinde anma yürüyüşü yaparız, kutuplarda penguenler öldürülüyor diye oturur ağlarız vs. vs. Eğer devlet elini atıp bu çocuklarla ilgilenmezse, bu çocuklar ömürleri boyunca o sokaklara mahkum olarak yaşarlar. Vatandaş da elini vicdanına koyup hiç birşey yapmaz. Ne yazık ki...
|
|
01-15-2008, 20:07 | #8 | |
Alıntı:
|
||
01-15-2008, 20:12 | #9 |
Şu tablo her şeyi ortaya koyuyor aslında...
Biz iki kişi tinercilerin yanına yaklaşıp onları kazanmaya çalışsak muhtemelen bıçaklanırız; ama daha fazla kişiyle gidilse mutlaka hoşlarına gider... Off,neyse...Biz "güzel manzaralar" izlemeye devam edelim. Kime ne tinerciden! |
|
01-15-2008, 20:14 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir) | |
|
|