AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 01-01-2008, 20:40   #31
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Bahçeli, partinin imamını niye kovdu?
Benim yazdiklarimi iyi okuyun sayin bahceliye dini vecibelerini yapmamasiyla ilgili hic bir ithamim olmadi, olmazda!..
Türkiye de sadece basörtülüler yasamiyor, ak partide sadece basörtülülerin partisi degil kaldiki islam dini sadece basörtmek degildir..
bir kez daha altini ciziyorum basörtüsü islamin bir emridir ama kisileri basi acik, basi örtülü diye kategoriye sokmak birilerinin ekmegine yag sürmez..
basi acik diye birini partimizden dislamak siyasi parti etigine aykiridir kaldiki bu konuda bizden daha duyarli fazilet partisi bile basi acik iki bayani yönetime almistir ve sayin oya akgönenc hala daha bu görevi yapmaktadir..
bir insani basi acik, basi kapali diye degerlendirmek bence sekilciliktir..partimiz merkez bir partidir ve merkez bir parti her kesimi temsil etmelidir basörtüsü takmayan insanlarda bu ülkenin bireyleridir ve insanlarda temsil edilmelidirler..
bakiniz siz sapla, samani karistiriyorsunuz..sayin bahcelinin namaz kilmasi özelde kendisini genelde partisini baglar cünkü o partinin lideridir ve liderler her zaman ön plandadir..
nasil sayin erdogan ön plandaysa, nasil sayin erdoganin her hareketinden bir anlam cikarilmaya calisiliyorsa ayni sey bahceli icinde gecerlidir..bu yukaridaki yazi ülkücü kökenli bir gazete yazilmistir ve elestiri mahiyeti tasimaktadir..
basörtülüsü takmayanlar ak partide yer almasin diyorsak onlarin oylarinida ihtiyacimiz yok diyorsunuz demektir bence bu tutuculuktur hatta dik alasidir zorla olmasada, sekilcilik yaparak insanlari zorlamaya yönlendiriyor ve bizlerin elestirdigi kesimler gibi hareket ederek ak partinin özgürlükcü ruhuna aykiri hareket ediyorsunuz...

Alt 01-01-2008, 20:48   #32
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
İşbara Kağan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Tabiki kardesim vereyim..
aponun abd tarafindan paketlenip ülkemize getirildigini bilmeyen daha sonra apo hakkinda idam karari cikartildi ama zamanin anasol-m hükümeti idami kaldiran kararnameyi meclise sunarak idam yasasini kaldirmistir ve bu yasadan apoda yararlnmistir..
evet mhp milletvekilleri genel kurulda ret oyu kullanmistir ama o karar sayin bahceli ve onun bakanlarinin bulundugu imzayla meclise sunulmustur yani bakanlar kurulu karari olarak sen mecliste hayir kullansan ne yazar!...
ak parti o zamanlar yeni kurulmustu ve idamin kalkmasi yönünde oy kullandi bu muhabbetler secim döneminde sikca yasandi sayin bahceli hatta ip atarak akli sira artistlik yapti..
kuran kurslari konusuna gelince..yaz aylarinda düzenlenen kuran kurslarina 15 yasin altinda ki cocuklarin gidemeyecegine dair kararname anasol-m hükümeti zamaninda cikartilip, uygulamaya konulmustur..
yok yanlisim varsa önünde google var kardes buyur arastir yok bulamadim diyorsan biz zahmet eder bulur, ekleriz ;)
[i][color=navy]Değerli mavera ,

İdam cezası 12 Ocak 2000 tarihinde üç lider tarafından imzalanan karar metni ile kaldırıldıysa , 2 Ağustos 2002 tarihinde TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. birleşiminde kaldırılan şey neydi peki ? Kaldı ki benim bildiğim yasa değişiklikleri liderler zirvesinde değil , TBMM Genel Kurulu'nda yapılır . Yanılıyor muyum yoksa ?

Hem sayın Başbakanımız idam cezasının kaldırılması konusunda bayağı bir istekliymiş .

Alıntı:
Recep Tayyip Erdoğan (Ağustos 2000)

"Ölüm cezasının kaldırılmasından yana olduğumuzu söylemiştik. Ancak anayasal güvence altına alınması şartıyla demiştik. Bugün de aynı noktadayız."

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2002/08/0...set/siy05.html
Kur'an Kursu meselesine gelince de , bu hadise 57.Hükümet döneminde değil , 54.Hükümet döneminde olmuştur . Sayın Necmettin Erbakan ve sayın Tansu Çiller döneminde yani .

Esenlikler dilerim .

kardes ben sana google de bilgilen dedim ama bilgilenmemissin sana bir sans daha veriyorum...;)...idam cezasi bakanlar kurulu onayi olmadan asla genel kurula gelmez, bakanlar kuruluna gelen kararin altinda bahcelinin imzasi vardi secim zamani star gazetesinde yayinlandi bu imza arastirirsan bulabilirsin ;)
ayrica kuran kurslarinda 15 yasindan kücüklere kuran ögretilmesinin yasaklanmasi anasol-m hükümeti zamaninda cikmistir..buyrunuz yasanin anasol-m hükümeti tarafindan cikartilmasinin hemen ardindan ana muhalefet partisi fazilet partisinin tepkileri ;)
Kazan: Kur'an Kursu Yasası MHP'nin utancı
İstanbul - Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, 12 yaşından küçük çocuklara Kur'an eğitimini yasaklayan Kur'an Kursları Yasası'na destek veren MHP'nin milletle alay ettiğini söyledi. İç Anadolu Bölge Radyosu Gençlik FM'e konuşan Kazan, MHP'nin hükümette yer almasından ümide kapılan milletin sukut-u hayal yaşadığını belirterek, MHP'nin elde ettiği iktidar imkanını elden kaçırmamak için kendi şahsiyetini inkar etmeyi göze alacak hale geldiğini bildirdi. MHP'nin, milli ve manevi konulardaki sloganlarına, seçim beyannamelerinde vaadlerine tamamen ters hareket ettiğini kaydeden Kazan, "Kur'an Kursları Yasası, MHP için bir utançtır. Önce başörtüsüyle başladılar. Sonra sekiz yıllık kesintisiz eğitimi 5+3'e çevireceğiz derken aynı şekilde devam etmesini hükümet programına koydular. Şimdi de Kur'an kursu yasağı getirdiler. Hala da Meclis'te 'Bu hükümet başörtüsü meselesini hallettiği gibi Kur'an kursu meselesini de halledecek' deyip duruyorlar. Adeta milletle alay ediyorlar" şeklinde konuştu. Yeni yasa ile birlikte çocukların 12 yaşından öne Kur'an kurlarına, 15 yaşından önce de hafızlık kurslarına gidemeyeeğini belirten Kutan, "Bu, meydanlara çıkıp, 'Tanrı Dağı kadar müslüman', 'Kanımız aksa da zafer İslam'ın' diyen MHP için tarihi bir utançtır ve gerçek mana din istismarıdır" dedi.
yenisafak

Alt 01-01-2008, 21:02   #33
Kullanıcı Adı
akömür
Alıntı:
Benim yazdiklarimi iyi okuyun sayin bahceliye dini vecibelerini yapmamasiyla ilgili hic bir ithamim olmadi, olmazda!..
Alıntı:
bakiniz siz sapla, samani karistiriyorsunuz..sayin bahcelinin namaz kilmasi özelde kendisini genelde partisini baglar cünkü o partinin lideridir ve liderler her zaman ön plandadir..
nasil sayin erdogan ön plandaysa, nasil sayin erdoganin her hareketinden bir anlam cikarilmaya calisiliyorsa ayni sey bahceli icinde gecerlidir..
Yazdıklarınız tutarsızlıklarla dolu. Önce dini vecibelerle ilgili Bahçeli'ye bir eleştiriniz olmadığını söylüyorsunuz. Daha sonra da namaz kılıp kılmamasının partisini de bağlayacağını söylüyorsunuz. Yani sonuç olarak muhafazakar olmadığı yönünde bir sonuca ulaşıp, AK Parti'nin bu konuda esas adres olduğuna geliyor konu. Bu bal gibi de eleştiridir.

Ayrıca şunu da sormak isterim: Allah'ın emirlerine nasıl "şekilcilik" diyebiliyorsunuz?

Bu kesinlikle şekilcilik değildir, ama diyelim ki şekilcilik olsun. Bu durumda şunu mu söylemek istiyorsunuz: Şekilcilik sadece partilerin liderleri için geçerli olmalıdır. Tayyip Erdoğan için, Bahçeli için olsun; başkası için olmasın. Tayyip Erdoğan bir ölümlü değil mi? Takdir-i ilahi tecelli ettiğinde ne olacak? Partinin yeni liderinin seçiminde sizin tabirinizle şekilcilik geçerli olacak. Örneğin Nimet Hanım aday olamayacak. Ya da İslam'ın emirlerini yerine etirmeyen birisi aday olamaz. Bu da sizin yaklaşımınızla şekilcilik olmuyor mu?

Bu yaklaşımın iç tutarlılığı yok. O zaman Bahçeli'nin de Cuma namazı konusunu eleştirme hakkımız olmaz.

AK Parti'yi, hele ki bakan düzeyinde temsil eden insanlar örnek insanlar olmalı. Dinimizin gereklerine uygun yaşayan insanlar olmalı. Eğer buna karşı çıkıyorsanız, o zaman din konusunda hiçbir şeyi siyaset alanında gündeme getirmeyin. Laikçilerin söylediği gibi yapın yani. O zaman tutarlı olursunuz ancak.
akömür isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-01-2008, 21:11   #34
Kullanıcı Adı
mavera
birincisi yazilanlari iyi okumanizi tavsiye ediyorum..basörtüsüne sekilcilik demiyorum insanlari basörtülü, basörtüsüz diye ayiranlara ben sekilci diyorum..
basörtüsünün Allahin emri olmadigini kim diyor ki!..biz diyoruz ki sizler muhafazakarlasmayi sadece basörtüsüyle kisitlaslandirmissiniz..
siz türkiye gerceklerini bilmeden yorum yapiyorsunuz önümüzde merve kavakci örnegi dururken nimet cubukcu basini kapatsin gibi cok absürd bir öneriyle geliyorsunuz..kusura bakmayin ama islam dinini sadece basörtüsüne indirgemek basörtüsü siyasidir diyenlerin ekmegine yag sürmektir..
partimizin politikasi ve cizgisi bellidir ve o basi acik olan kiside bunlari göze alarak partimize gelmistir o kisiye sen partimize uymazsin senin basin acin demek sadece belli bir kesime hitap etmek demektir..
bir kisinin basinin acik olmasi onun örnek olmayacagi yada onun dini vecibelerini tam anlamiyla yapmayacagi anlamina gelmez..
ben burada devlet bahceliyi elestirmedim ben elestirenlerin hangi cerceveden elestirdini dile getirdim..onun cuma namazi kilmamasindan rahatsiz olan kim kendisi gibi ülkücü olan kesim neden rahatsiz oluyor cünkü tabanina yanlis bir mesaj verdigi icin...
ama basi aciklarin partimizde olmasindan rahatsiz olup, partimizden bu nedenle soguyanlarin sayisi cok ama cok az olsa gerekki ben bu gibi söylemi ilk defa sizden duyuyorum..
bakiniz sadece basörtülülere acik bir parti olmamiz türkiye partisi olmadigimiz anlamina gelir kabul edelim ki türkiyedeki bayanlarin hepsinin basi örtülü degil o halde o insanlara senin basin acik senin burada isin yok demek ne kadar dogru..
türkiye siyasetinde basörtülü olarak siyaset yapilamadigi ortadadir o halde ne yapalim madem basörtülüleri alamiyoruz, basi aciklarda olmasin mi diyelim o zaman belli kesimleri harekete gecirip ikinci bir 28 subat daha yasamazmiyiz..
neden bazi seylerin böyle kolay degisemeyecegini, herseyin bir yeri zamani oldugunu düsünemiyoruz hic ama hic anlam veremiyorum!

Alt 01-01-2008, 21:13   #35
Kullanıcı Adı
mavera
buyrunuz bakin bakalim apo nun idaminin ertelemesinden kimlerin imzasi var...

Alt 01-01-2008, 21:23   #36
Kullanıcı Adı
İşbara Kağan
[i][color=navy]Değerli mavera , tekrar soruyorum :

İdam cezası 12 Ocak 2000 tarihinde üç lider tarafından imzalanan karar metni ile kaldırıldıysa , 2 Ağustos 2002 tarihinde TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. birleşiminde kaldırılan şey neydi peki ? Kaldı ki benim bildiğim yasa değişiklikleri liderler zirvesinde değil , TBMM Genel Kurulu'nda yapılır . Yanılıyor muyum yoksa ?

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...e1=1&page2=145

Vermiş olduğum bu linkte , 2 Ağustos 2002 tarihli Genel Kurul tutanaklarına ait 145 sayfalık bir döküman yer alıyor . Siyasi partilerin idam konusundaki tavrını , bu resmi tutanaklara göz atarak öğrenebilirsiniz .

Tekrar Kur'an Kursu meselesine dönelim :

Tekrar ediyorum , sizin bu söylediğiniz hadise , 1997 yılında yani 54. Hükümet döneminde olmuştur . 57. Hükümet döneminde ise , 15 yaş altındaki öğrencilerin İlköğretim 5. sınıftan itibaren yaz/kış tatil dönemlerinde Kur'an kurslarına katılabilmeleri sağlanmıştır .

Size , TBMM'nin internet sitesinde yer alan resmi nitelik taşıyan bir makale sunayım . TBMM'nin internet sitesinde yer alan makaleler , önce denetimden geçirilir , sonra da site de yayınlanır .

http://www.tbmm.info/modules.php?nam...eec175ea528858

Alıntı:
Eğit-Der’in en önemli uğraşlarından biri laik eğitim ve 8 yıllık kesintisiz eğitimdir.
Dernek önce 8 yıllık zorunlu ilköğretimin yasalaşması için imza kampanyaları açtı, çeşitli etkinlikler düzenledi. 1997 tarihinde yasa çıktıktan sonra da kesintisizliğinin bölünmemesi için savaşım verdi.
Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ortak hükümetlerinin kesintisizliği bölen ilköğretimin 5. sınıfından sonra Kuran kurslarına gitmesini sağlayan genelgeleri Danıştay’a dava açarak durdurdu. Bu konuda kamuoyuna aydınlatıcı açıklamalar yaptı.
18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinden sonra yine Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. DSP, MHP, ANAP ortak hükümeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Yasası’nda 22 Temmuz 1999’da yapılan değişiklikle 5. sınıfı bitiren ilköğretim çocuklarının yaz aylarında açılacak Kuran kurslarına gitmesini sağladı. Değişikliğe TBMM’de bulunan hiçbir siyasal parti karşı çıkmadı. Konu Anayasa Mahkemesi’ne götürülmedi. O zamanki Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel de değişikliği onaylamakta sakınca görmedi.

Esenlikler dilerim .

İşbara Kağan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-01-2008, 21:29   #37
Kullanıcı Adı
mavera
birincisi verdigin link calismiyor..ikincisi bakiniz yukarida abdullah öcalanin idaminin ertelenmesine dair bir belge sundum, belgede sayin bahcelinin imzasi var ;)...
birde 54. hükümet refah partisi hükümetidir ve o hükümet zamaninda kuran kursuyla alakali hic bir yasa gecmemistir eger gecmis ise kanitlayiniz..
o bahsettiginiz hükümet 55. hükümet yani anasol d hükümeti ve orada gecirilen 8 yillik egitimdir bakiniz kendi kendinizi ele vermissiniz mhp hükümeti zamaninda bir kisi ancak ilkögretimi bitirdigi zaman kuran kurslarina gidiyordu yani daha önce yas ve zaman sinirlamasi yoktu isteyen istedigi zaman cocugunu yaz kuran kursuna gönderebiliyordu ancak mhp nin bulundugu hükümet 5. sinifi bitirme sarti getirdi 5. sinifa kadar kuran kursuna gitmesi yasaklandi acaba bir cocuk 5. siniftan sonrami yada önce mi daha iyi kuran-i kerim ögrenebilir?

Alt 01-01-2008, 21:58   #38
Kullanıcı Adı
İşbara Kağan
[i][color=navy]Hangi link çalışmıyor ?

Bu arada , ''ancak mhp nin bulundugu hükümet 5. sinifi bitirme sarti getirdi 5. sinifa kadar kuran kursuna gitmesi yasaklandi acaba bir cocuk 5. siniftan sonrami yada önce mi daha iyi kuran-i kerim ögrenebilir?'' diye sormuşsun . Az önce farklı bir şey söylüyordunuz , şimdi ise farklı bir şey söylüyorsunuz . Bir çocuğun 5. sınıftan önce mi , 5. sınıftan sonra mı Kur'an Kursuna gitmesi gerektiği tartışmaya açıktır . Kaldı ki ben 5. sınıftan sonra gitmesi taraftarıyım . Fakat siz az önce sanki MHP çocukların Kur'an-ı Kerim Kurslarına gitmesine temelli karşıymış gibi bir hava verdiniz .

Bakınız tekrar alıntı yapıyorum .

Alıntı:
18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinden sonra yine Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. DSP, MHP, ANAP ortak hükümeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Yasası’nda 22 Temmuz 1999’da yapılan değişiklikle 5. sınıfı bitiren ilköğretim çocuklarının yaz aylarında açılacak Kuran kurslarına gitmesini sağladı.
Yasak bunun neresinde ? Vermiş olduğum makaleyi lütfen okuyunuz .

Alt 01-01-2008, 22:04   #39
Kullanıcı Adı
mavera
verdiginiz ilk link acilmiyor..
bakiniz yine ayni seyi tekrarliyorsunuz, kendini itiraf ediyorsunuz mhp den önce bir ögrenci 5. siniftan öncede kuran kursuna gidebiliyordu ancak o zamanin hükümeti kuran kursuna gitmek icin 5. sinifi bitirme sarti getirdi..
acaba bana söyler misiniz yaz kuran kurslarina gidenlerin yas ortalamasi kactir? neden bir yas sinirlamasi getirme geregi duyuldu?, neden en verimli cagda kuran ögrenilmesine yasak getirildi..
bakiniz yasak diyorum cünkü o hükümetten önce bu serbestti ama sizinde yayinladiginiz makaledeki gibi yasaklandi..
bu arada idamla ilgili koydugum belgeyle yorum gelmedi hala daha ;)

Alt 01-01-2008, 22:10   #40
Kullanıcı Adı
İşbara Kağan
[i][color=navy]Sayın Mavera,

Kafanızın oldukça karışık olduğu kendi aranızdaki tartışmalardan da belli. Bir yandan başka partilerin yöneticilerine dini vecibeler konusunda eleştiriler getiriyorsunuz, diğer yandan Nimet Çubukçu ve başörtüsü konusunda yalpalıyorsunuz. Özgürlüklerden bahsediyorsunuz, her kesimi kucaklamaktan bahsediyorsunuz; ama dini konularda tamamen kişilerin özeline giren konuları siyaset alanına çekmekte hiçbir sakınca görmüyorsunuz.

Neyse, bu sizin sorununuz, biz idam konusuna dönelim:

Alıntı:
İdam cezasi bakanlar kurulu onayi olmadan asla genel kurula gelmez, bakanlar kuruluna gelen kararin altinda bahcelinin imzasi vardi secim zamani star gazetesinde yayinlandi bu imza arastirirsan bulabilirsin
demişsiniz .

Bu konuda bilgileriniz yanlış. İdam cezasının kaldırılması yasa değişikliği gerektirir ve yasama organı olan TBMM'nin yetki alanındadır; icra organı olan hükümetlerin değil. Kuvvetler ayrılığı ilkesi size bir şeyler ifade ediyor mu? Hani yasama-yürütme-yargı...

Kafa karışıklığınız hükümetlerin genel olarak hemen her konuda mecliste de çoğunluğu sağlamasından kaynaklanıyor. İdam konusunda ise 57. hükümet açısından bu durum geçerli olmamıştır. Yasa değişikliği nasıl yapılır?

Mecliste yasa tasarısı gündeme gelir. Bu Adalet Komisyonu'na gider, buradan da genel kurula gelir ve oylanır. Bu prosedürün Bakanlar Kurulu ile ilgisi yoktur. 57. Hükümeti oluşturan 3 partiden MHP söz konusu yasa değişikliklerine karşı çıkmıştır ve MHP'li milletvekilleri de bu yönde hareket etmiştir. meclisteki diğer bütün partiler o yasa değişiklik paketini desteklediği için MHP mecliste azınlıkta kalmıştır. Bunun hükümet ile bir ilişkisi yoktur. Konunun detayları için şu adresini verdiğim meclis tutanaklarına bakabilirsiniz.

Diğer bir kafa karışıklığınız da sürekli olarak gündeme getirilen 3'lü imza konusuna. O belgenin daha net okunabileceği büyük versiyonu şu:

Bu Bakanlar Kurulu kararı değildir. Görüldüğü üzere sadece parti liderlerinin imzasını taşıyan partiler araı bir protokoldür. Ayrıca idam cezasının kaldırılması ile de uzaktan yakından alakası yoktur.

1) Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, daha önceki hükümetler döneminde altına imza atılan uluslararası yükümlülükleri gereği, Türk yargısı tarafından verilen idam hükmünün infaz edilmesinden önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvurunun sonucunu bekleme taahhüdü vardır. Ancak, karar metninde de belirtildiği üzere, AİHM'nin kararları Türkiye Cumhuriyeti açısından bağlayıcı nitelik taşımamaktadır.

Metinde belirtilen nokta, uluslararası yükümlülüklerden kaynaklanan süreç tamamlanıncaya kadar idam dosyasının Başbakanlık'ta bekletileceğidir. Süreç sonunda idam dosyasının meclise gönderileceği belirtilmektedir. Meclis tarafından onanırsa, Abdullah Öcalan'ın infazı gerçekleşecektir.

Devlet Bahçeli'nin altında imzasının olduğu belge budur. Bu belgenin idam cezasının kaldırılması şeklinde yorumlanması mümkün değildir. Ortada somut bir gerçek vardır. Yoruma, kişisel değerlendirmeye açık bir durum söz konusu değildir.

Aksi yöndeki ifadelerin yalan ve iftira olduğu son derece açıktır.

2) İdam cezasının kaldırılması yasa değişikliği gerektirir ve yasama organı olan TBMM'nin yetki alanındadır. Liderler zirvesi ile idamın kaldırıldığını, altında da bir parti liderinin imzasının olduğunu söylemek iftira olmanın yanı sıra somut bir cehalet ve düşük zeka seviyesi göstergesidir.

Her şey bir yana akıllara şu soru gelir: Eğer 12 Ocak 2000 tarihindeki bu açıklama ile idam cezası kaldırıldıysa, 2 Ağustos 2002 tarihinde TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. birleşiminde kaldırılan şey nedir?

İdam cezasının kaldırılmasını da içeren ve kamuoyunda "AB'ye uyum paketi" olarak bilinen yasa değişikliklerinin yapıldığı söz konusu meclis oturumunun tutanakları şu adreste mevcuttur:
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...E1=1&PAGE2=145

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)