AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 11-28-2007, 20:22   #81
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Standart ÜLKÜCÜLER!
Duygusalık elbetteki doğru sonuca götürmez.
Hatta, hata yapma oranı çok yükselir..
Duygusal bakmak iki tarafıda yanıltır..
Gerçekler duygusal değildir..
Duygusallık çok yönlüdür..
Taraf olan duygusallık,karşı-düşman olan duygusallık veya bu ikisi arasında olabilecek kendini anlatma gibi , fikrini yorumunu doğrulatmak için zorlama yorumlar yapmakta bir nevi duygusallıktır..
Peki duygusal bakıldığını kim tesbit edecek. taraflardan biri ise bu kişi o zaman yine duygusallıktan kurtulamayız.. tarafsız olsa o zamanda meseleden uzak birini tercih etmiş oluruz.. tarafsız konunun dışında demektir bir nevi..
o zaman iki tarafta empati ile yaklaşacak birbirlerine. gerçeği herşeyin ve dahi kendininde üstünde tutacakki o zaman birlikte doğruya ulaşılabilsin..
fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-28-2007, 20:37   #82
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
Duygusalık elbetteki doğru sonuca götürmez.
Hatta, hata yapma oranı çok yükselir..
Duygusal bakmak iki tarafıda yanıltır..
Gerçekler duygusal değildir..
Duygusallık çok yönlüdür..
Taraf olan duygusallık,karşı-düşman olan duygusallık veya bu ikisi arasında olabilecek kendini anlatma gibi , fikrini yorumunu doğrulatmak için zorlama yorumlar yapmakta bir nevi duygusallıktır..
Peki duygusal bakıldığını kim tesbit edecek. taraflardan biri ise bu kişi o zaman yine duygusallıktan kurtulamayız.. tarafsız olsa o zamanda meseleden uzak birini tercih etmiş oluruz.. tarafsız konunun dışında demektir bir nevi..
o zaman iki tarafta empati ile yaklaşacak birbirlerine. gerçeği herşeyin ve dahi kendininde üstünde tutacakki o zaman birlikte doğruya ulaşılabilsin..
duygusallıktan uzak olmak demek,arşivler neyi söylüyorsa onu yazmak demektir,nur cematinin lideri fetullah gülenin bir konuşmasında saatlerce güldüm niçin mi osmanlı padişahları 9. dereceden sahabi diyor ya fetullah gülen sahabi nedemek bunu bilmiyor yada osmanlı tarihini bilmiyor çünkü 9. dereceden sahabi dediği,osmanlı padişahlarından birisi fatihin oğlu bayezid içki düşkünlüğü ile ün salmış birisidir bu uydurmada değil, dönemin kaynaklarında geçiyor bakınız (şakaik tercümesi sayfa 308. ve bu topkapı sarayı vesikasi )hatta fatih oğlunu şiddetle azarlıyor içkiyi bırak diyor

gerçi beni bu ilgilendirmiyor ben padişahların özel hayatıyla ilgili tarih ancak hoş bir hobi olarak görürüm beni ilgilendiren osmanlının işleyen mekanizmasidır. bu örneği vermemin nedeni acı ama gerçek bu tip hocalar yüzünden bilimsel bilgiyi yakalamadık hep ortaya çıkıp ideolojilerimizi konuşturduk

kimisi çıktı osmanlı sosyalist dedi kimisi şeriatçı dedi baskın oranın ifadesi ile osmanlı hiçbiriydi osmanlı arşivlerde yazan neyse o idi ama biz bunu göremedik ve o yüzden osmanlı tarihiçiliği çalışmalarını ne yazikki bilimsel çerçeveye amerikalilar otturtu ve bu alanda bir çok hocamızı kaybettik kemal karpatlar,halil inalcıklar,ömer lütfiler,hepsi beyin göçünün kurbanı oldu ama onların açtığı bilimsel yol şimdi tüm ideolojileri yıkıp gelişiyor
erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-28-2007, 20:47   #83
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Standart ÜLKÜCÜLER!
"fetullah gulen" sizce doğrumu yazılmış..,
erzurumda chp mitinginde, biri eline pankart almış üzerinde "fetulah ın memleketine sizi sokmayız.. gibi" bi şey yazılı idi..görenlerde kahkahalarla gülmüşlerdi. .. sizde gülebilirsiniz.. şecaat arzeden merdi kıpti sirkatin söylermiş.. o protestcu zaten onlardanmış veya daha da aşağı biri imiş.. bunu görenler gülmüşler...

şimdi kalkıp osmanlı padişahlarını diline doluyorsun , araya bir örnek katarak meseleyi bitiriyorsun.. örnek içinde zaten hatası sırıtıyor.. illaki haklı çıkmak için bu kadar çırpınmak yırtınmak gerekmez.. bunlara gerenk yok yani.. konuya dönelim biz.. o ismi kullanmayan yokki..

bu yazdıklarımı meydan larosda bulamassınız..bakmanıza gerek yok..
Alt 11-28-2007, 20:55   #84
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
haklı çıkma isteyen yok ,sadece gerçekler ortaya çıksın

bakın fetullah güleni bile eleştirilmez görüyorsanız bilimsel bilgiye ulaşmanız çok zor ...siz sadece yıllardan beri yapılan ezberleri tekrarlayıp durursunuz.

ben karşımdakini insan olarak ele alırım mükemmel olarak ele almam ama malesef bizde şehyler hocalar,tarikatçılar,atatürk,ismet inönü ,hep mükemmel olarak ele alındı ve hiç eleştirilmediler sonuçta hem şeriatçı hem laik yobazlar yetişti bu ülkede
Alt 11-28-2007, 20:56   #85
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart ÜLKÜCÜLER!
fethullah gülen siyaset yapmıyor ki sadece Allahı anlatıyor niye eleştirilsin
Alt 11-28-2007, 20:56   #86
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Standart ÜLKÜCÜLER!
Fethullah Gülen hocaefendiyi karıştırman gerçeği ele veriyor..ve de ona iftira atmanda zaten her şeyi anlatıyor..
Alt 11-28-2007, 20:58   #87
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
siyasal islamın baş mimarı, saidi nursinin devamıdır fetullah gülen ve eleştirilecek o kadar çok yönü var ki....
Alt 11-28-2007, 21:00   #88
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart ÜLKÜCÜLER!
neyse erenon bu konuya girmeyelim ben eleştirecek hiçbişey göremiyorum ama sana saygım sonsuz...
Alt 11-28-2007, 21:02   #89
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
neyse erenon bu konuya girmeyelim ben eleştirecek hiçbişey göremiyorum ama sana saygım sonsuz...
benimde sizlere saygım sonsuz aslında haklısın tartışmak boş bir şey kimse kimseye fikirlerini kabul ettiremez ve kimsede düşüncelerini tartışma sonunda hemen değiştirmez o yüzden dolayı ortak yolda buluşmak çok güzel

DURMAK YOK YOLA DEVAM ;)
Alt 11-28-2007, 21:05   #90
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
benimde sizlere saygım sonsuz aslında haklısın tartışmak boş bir şey kimse kimseye fikirlerini kabul ettiremez ve kimsede düşüncelerini tartışma sonunda hemen değiştirmez o yüzden dolayı ortak yolda buluşmak çok güzel

DURMAK YOK YOLA DEVAM ;)
Aynen ;)

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)