![]() |
#131 |
![]() İstediğin zamanda içkini iç bana ne.Ama bizim değerlerimize hocalarımıza hepsine iftira atma.Senin gözünde kutsal olmayan benim gözümde kutsal.İstediğini yap ama bilmediğin şeylerle ilgili yorum yapma.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
![]() sana baskı yapıldığı falan yok baskı bu ülkede sesi çıkmayanlara yapılır sen hiç korkma
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
![]() bak yine aynı şeyi yapıyrosunuz bilmediğin,iftira,yok safsata tarzı tartışma kültüründe yeri olmayan saldırgan bir tutum sergiliyorsunuz ben sizden yanlış anlaşılma varsa diye özür diledim ve siz olanca şiddetinizle saldırıyorsunuz
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
![]() Alıntı:
islam evelti kurulunda o diyalog kurduklarina hadi bakin isinize bizim isimiz bitti mi diyecek, senin o insanlari tanimadigin belli eger tanisaydin öyle bir kac örnekten yola cikarak genel hakkinda yorum yapmazdin.. cünkü o insanlar gelisime acik, her görüse acik, degisik görüslerden insanlari bünyesinde barindiriyor acaba bana bir dini bir zümre söyleki üzerinde tartistigimiz zümre kadar diger insanlarla diyaloga acik.. sen bir celiski icindesin hem islam devleti olmaz diyorsun kardes hemde olursa benim ickime karismayacaklarini nasil garanti eder diyorlar.. birde fethullah gülen sevilen bir kisidir ama öyle kutsi bir durumu yoktur onun icin konuyu illaki o tarafa cekmeye calisma..o insani sevmek, o insanin yolundan gitmek o insani kutsal birisi olarak görmek degildir.. bende sayin gülenin güzel hizmetleri olduguna inaniyorum tabiki kendi görüslerim vardir, kendi düsüncelerim, kendi dogrularim vardir ama kendi dogrularimi baskalarina zorla empoze etmek ne kadar dogru?.. sen dün demiyor muydun osmanli islam devleti olmasina ragmen, özgürlük had safhadaydi belki o tarz bir devlet kurulmasi düsünülüyordu acaba senin kafanda hayal ettigin islam devleti nasil oluyor? |
|||
![]() |
![]() |
#135 | ||
![]() Alıntı:
İlim, irfan sahibi Türkiyemin yetiştirdiği en önemli düşünürlerden, İslam alimlerinden biridir. Korkmadığınıza kalıbımı basarım ![]() Cehaletin her şekli kötüdür. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
![]() ben saldırgan falan değilim neyi tartışalım ki senin ortaya attığın aslı olmayan şeyleri mi BEN SENİ ANLAMIYORUM şimdide baskıya geldin bize baktılar falan yahu bir bakış sizi üzdü de bu ülkede ezilenler niye aklınıza gelmiyoor siz aman bize baskı yapacaklar aman bize kötü baktılar diye bi de teselli bekliyorsunuz.Bi de saldırgan biz oluyoruz ben asla saldırgan değilim her görüşe açığım ama sen iftira atıyorsun bu ÇOK FARKLI.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||
![]() Alıntı:
bakın dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz ben bu cemaati tanımıyor filan değilim,içlerinde çok yüksek isimleride tanıyorum aynı korkuları onlarada söyledim ve halada söylerim içlerinde gerçekten hepside son derece saygılı ve çok iyi insanlar ama bakın bir örnek vereyim,bir gün öğrencileriyle bunlar otururken lise öğrencisi radyo yu açtı ve radyoda muazzez ersoy çalıyor ;hiç bir şey olmamış gibi şarkı dinlendik sonra ben orada ev sorumlusu arkadaşıma bayan sesi dinlemek günah değilmi dedim, evet dedi, çocuğa o şarkıyı dinlettiniz niçin müdahale etmedin dedim(ve bana vereceği cevabıda adım gibi biliyordum ve aynı düşündüğüm şeyi söyledi) bana verdiği cevap kanımı dondurdu şimdi onun alışma devresi, bir gün gelecek kendisi bayan şarkıcıları dinlemek istemiyecek diyince dondum kaldım...mavera kardeş şimdi korkmana hiç gerek yok deme lütfen. gelelim osmanlıya o çok ayrı bir devletti özgürlükler klasik çağda çok genişti türkiyede şimdi öyle bir ortam var mı sorarım ;osmanlı büyümesi istimalet politikasıyla oldu hoşgörü ile yayıldı ve cizyesini veren gayr-i müslim teba her şekilde devlet güvencesinde idi atalarımızın yarattığı harika bir mekanizma içinde huzurla yaşıyorlardı,ya şimdi malatya katliamında katl edilen hristiyanların avukatlarının yaptığı savunma suç teşkil ettiği için, savvunma yapan avukatlar hakkında soruşturma açıldı ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
![]() Alıntı:
alikece kardeşim benim neyden korkup neyden kormadığım kararınıda bırak ben vereyim,merak etmeyin gülen cematini sizin kadar bende biliyorum içlerinde çok üst noktlara yükselmiş,ev sorumlusu,bölge sorumlusu olmuş ağbi dediğim çok fazla insan var ve ben bu korkularımı onlar ile de saatlerce tartıştım,ve yüzlerine söyledim sizin gizli gündemleriniz olabilir dedim ve halad a tartışırım ve burada ki uslubum ne ise orada da aynısıdır kimse de bir şey demedi burayı anlayamadım . |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
![]() kardes bana yine ekstrem örnek veriyorsun..ben o bahsettigin cemaatte belli bir dönem kaldim ve ben cok aykiri biriydim.
top sakalliydim, uzun sacliydim ve en önemlisi cok dik kafaliydim..ama buna ragmen ufak, tefek sorunlar disinda hci bir sorun yasamadim yasadigim sorunlarda kisiyle alakaliydi.. yani verdigin örnekler cogaltilabilir ama yok kadin sesi haram, yok kadin eli sikilmaz gibi saplantilar kesinlikle yoktu.. onun icin o ufak örneklerden yola cikarka genel hakkinda yargiya varmayalim lütfen..evet bazi kisiler olayin önemini abartiyor olabilir ama sayin gülenin kutsal bir konumu yoktur.. malatyada hristiyanlar öldürüldügünde en büyük muhalefeti ben yaptim ve bu yapilanin gaddarlik oldugunu, islamla uzaktan yakindan alakasi olmadigini dile getirdim.. bakin simdi buradan nereye varacagim..hani siz fethullah güleni islam devleti kuracak diye sucluyrosunuz ya birileri sayin gülenin diyalog görüsmeleri türkiyede hristiyanligi yayginlastiriyor diyor. simdi hangisi dogrdu bana bunu acabilir misin`? malatayada öldürülenlerin sorumlusu diyalog yapanlar olurken, onlarin islam devleti kurma cabasi biraz tezat düsmüyor mu ;) |
|
![]() |
![]() |
#140 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 18 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 18 Misafir) | |
|
|