AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 11-29-2007, 15:53   #131
Kullanıcı Adı
murat kurt
Standart ÜLKÜCÜLER!
İstediğin zamanda içkini iç bana ne.Ama bizim değerlerimize hocalarımıza hepsine iftira atma.Senin gözünde kutsal olmayan benim gözümde kutsal.İstediğini yap ama bilmediğin şeylerle ilgili yorum yapma.
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 15:55   #132
Kullanıcı Adı
murat kurt
Standart ÜLKÜCÜLER!
sana baskı yapıldığı falan yok baskı bu ülkede sesi çıkmayanlara yapılır sen hiç korkma
Alt 11-29-2007, 15:55   #133
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
bak yine aynı şeyi yapıyrosunuz bilmediğin,iftira,yok safsata tarzı tartışma kültüründe yeri olmayan saldırgan bir tutum sergiliyorsunuz ben sizden yanlış anlaşılma varsa diye özür diledim ve siz olanca şiddetinizle saldırıyorsunuz
erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 16:03   #134
Kullanıcı Adı
mavera
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
kardes verdigin örnekler cogaltilabilir simdi bu örnekten cikarak gelen bir kaniya varabilir miyiz? peki bu örnegin tam tersi örneklere ne demeli?
sonucta alkol alipta olay cikaranalri hergün tv lerde izliyoruz o halde o insanlarin sizi o kefeye koydugunu düsünebiliriz..
bakiniz her daim özgürlük diyorsaniz bunu özde gösterelim böyle bir kac örnekten yola cikarak onlar öyle yaptigi icin bende böyle yaparim demek gavura kizip, oruc bozmaktir..
ben hayatimda icki, sigara agzima almadim ama icenede benim rahatsiz etmedigi sürece karismam..eger ortak bir toplumda yasiyorsak sinirlari asmadan, birbiririmizin hakkina gaspetmeden, farkliliklarimizi kültürel zenginlik olarak görmeliyiz ve buna göre yasamaliyiz..
konunun özüne inecek olursam..siz her ne kadar hazzetmesinizde, sevmesinizde, niyetini kötüde bulsaniz sevilen ve saygi gören bir insan hakkinda konusurken kelimeleri tartmalisiniz..
az cok neyin tepki cekecegini, neyin yanlis anlasilacagini biliyorsunuz ona göre kelimelere hükmedip, birbirimizin degerlerine saygi duyalim..
nasil bizlerden icki icmenize saygi bekliyorsaniz sizde bizlerin sevdigi ve saydigi degerlere saygi gösterin ;)

evet konun altını son defa çizmem gerekirse hata yapmış olabilirim birileri için fetullah gülen kutsanmış bir değer ve bazi cümlelerimle onların kutsanmış değelerine laf söylediysem özür dilerim bunu kasıtlı yapmadım.

sadece ben korkularımı anlattım ve hiç bir arkadaşta çıkıp eronon kardeş boşuna korkuyorsun gülen cemaati ne kadar güçlensede senin hayat tarzın üzerine bir baskı kurulmayacak demedi diyemedi sürekli iftira attığım ezberi tekrarlandı

mavera kardeş,bak içki içip olay çıkartanlara halkın müdahelesinden çok devletin müdahelesi olmalı bir olay bir durum varsa orada hukuk araya girip cezasını ne ise o vermeli,bireysel tapki terör yaratır birileri sarhoş olsa ve çevrede benim rahatımı bozacak davranış yapsa ben direk polis arar görevini yapması için uyarırım ama malesefe güzel anadolum da durumdan vazife çıkaran insan çok fazla bu durum beni üzüyor hepsi bu.
ama ben o söyledigini yaptim..ben en basta ne söyledim sana madem sayin gülen islam devleti getirmek istiyor bu diyalog ne alaka oluyor..
islam evelti kurulunda o diyalog kurduklarina hadi bakin isinize bizim isimiz bitti mi diyecek, senin o insanlari tanimadigin belli eger tanisaydin öyle bir kac örnekten yola cikarak genel hakkinda yorum yapmazdin..
cünkü o insanlar gelisime acik, her görüse acik, degisik görüslerden insanlari bünyesinde barindiriyor acaba bana bir dini bir zümre söyleki üzerinde tartistigimiz zümre kadar diger insanlarla diyaloga acik..
sen bir celiski icindesin hem islam devleti olmaz diyorsun kardes hemde olursa benim ickime karismayacaklarini nasil garanti eder diyorlar..
birde fethullah gülen sevilen bir kisidir ama öyle kutsi bir durumu yoktur onun icin konuyu illaki o tarafa cekmeye calisma..o insani sevmek, o insanin yolundan gitmek o insani kutsal birisi olarak görmek degildir..
bende sayin gülenin güzel hizmetleri olduguna inaniyorum tabiki kendi görüslerim vardir, kendi düsüncelerim, kendi dogrularim vardir ama kendi dogrularimi baskalarina zorla empoze etmek ne kadar dogru?..
sen dün demiyor muydun osmanli islam devleti olmasina ragmen, özgürlük had safhadaydi belki o tarz bir devlet kurulmasi düsünülüyordu acaba senin kafanda hayal ettigin islam devleti nasil oluyor?
Alt 11-29-2007, 16:17   #135
Kullanıcı Adı
MaU_95
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
Alıntı:
kardes verdigin örnekler cogaltilabilir simdi bu örnekten cikarak gelen bir kaniya varabilir miyiz? peki bu örnegin tam tersi örneklere ne demeli?
sonucta alkol alipta olay cikaranalri hergün tv lerde izliyoruz o halde o insanlarin sizi o kefeye koydugunu düsünebiliriz..
bakiniz her daim özgürlük diyorsaniz bunu özde gösterelim böyle bir kac örnekten yola cikarak onlar öyle yaptigi icin bende böyle yaparim demek gavura kizip, oruc bozmaktir..
ben hayatimda icki, sigara agzima almadim ama icenede benim rahatsiz etmedigi sürece karismam..eger ortak bir toplumda yasiyorsak sinirlari asmadan, birbiririmizin hakkina gaspetmeden, farkliliklarimizi kültürel zenginlik olarak görmeliyiz ve buna göre yasamaliyiz..
konunun özüne inecek olursam..siz her ne kadar hazzetmesinizde, sevmesinizde, niyetini kötüde bulsaniz sevilen ve saygi gören bir insan hakkinda konusurken kelimeleri tartmalisiniz..
az cok neyin tepki cekecegini, neyin yanlis anlasilacagini biliyorsunuz ona göre kelimelere hükmedip, birbirimizin degerlerine saygi duyalim..
nasil bizlerden icki icmenize saygi bekliyorsaniz sizde bizlerin sevdigi ve saydigi degerlere saygi gösterin ;)

evet konun altını son defa çizmem gerekirse hata yapmış olabilirim birileri için fetullah gülen kutsanmış bir değer ve bazi cümlelerimle onların kutsanmış değelerine laf söylediysem özür dilerim bunu kasıtlı yapmadım.

sadece ben korkularımı anlattım ve hiç bir arkadaşta çıkıp eronon kardeş boşuna korkuyorsun gülen cemaati ne kadar güçlensede senin hayat tarzın üzerine bir baskı kurulmayacak demedi diyemedi sürekli iftira attığım ezberi tekrarlandı

mavera kardeş,bak içki içip olay çıkartanlara halkın müdahelesinden çok devletin müdahelesi olmalı bir olay bir durum varsa orada hukuk araya girip cezasını ne ise o vermeli,bireysel tapki terör yaratır birileri sarhoş olsa ve çevrede benim rahatımı bozacak davranış yapsa ben direk polis arar görevini yapması için uyarırım ama malesefe güzel anadolum da durumdan vazife çıkaran insan çok fazla bu durum beni üzüyor hepsi bu.
Fettullah Gülen kutsanmış bir değer değil!!!
İlim, irfan sahibi Türkiyemin yetiştirdiği en önemli düşünürlerden, İslam alimlerinden biridir.
Korkmadığınıza kalıbımı basarım
Cehaletin her şekli kötüdür.
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 16:21   #136
Kullanıcı Adı
murat kurt
Standart ÜLKÜCÜLER!
ben saldırgan falan değilim neyi tartışalım ki senin ortaya attığın aslı olmayan şeyleri mi BEN SENİ ANLAMIYORUM şimdide baskıya geldin bize baktılar falan yahu bir bakış sizi üzdü de bu ülkede ezilenler niye aklınıza gelmiyoor siz aman bize baskı yapacaklar aman bize kötü baktılar diye bi de teselli bekliyorsunuz.Bi de saldırgan biz oluyoruz ben asla saldırgan değilim her görüşe açığım ama sen iftira atıyorsun bu ÇOK FARKLI.
Alt 11-29-2007, 16:24   #137
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:

ama ben o söyledigini yaptim..ben en basta ne söyledim sana madem sayin gülen islam devleti getirmek istiyor bu diyalog ne alaka oluyor..
islam evelti kurulunda o diyalog kurduklarina hadi bakin isinize bizim isimiz bitti mi diyecek, senin o insanlari tanimadigin belli eger tanisaydin öyle bir kac örnekten yola cikarak genel hakkinda yorum yapmazdin..
cünkü o insanlar gelisime acik, her görüse acik, degisik görüslerden insanlari bünyesinde barindiriyor acaba bana bir dini bir zümre söyleki üzerinde tartistigimiz zümre kadar diger insanlarla diyaloga acik..
sen bir celiski icindesin hem islam devleti olmaz diyorsun kardes hemde olursa benim ickime karismayacaklarini nasil garanti eder diyorlar..
birde fethullah gülen sevilen bir kisidir ama öyle kutsi bir durumu yoktur onun icin konuyu illaki o tarafa cekmeye calisma..o insani sevmek, o insanin yolundan gitmek o insani kutsal birisi olarak görmek degildir..
bende sayin gülenin güzel hizmetleri olduguna inaniyorum tabiki kendi görüslerim vardir, kendi düsüncelerim, kendi dogrularim vardir ama kendi dogrularimi baskalarina zorla empoze etmek ne kadar dogru?..
sen dün demiyor muydun osmanli islam devleti olmasina ragmen, özgürlük had safhadaydi belki o tarz bir devlet kurulmasi düsünülüyordu acaba senin kafanda hayal ettigin islam devleti nasil oluyor?
islam devleti türkiyede kurulamaz bu kesin buna en başta imkb izin vermez buna en başta sabancılar-koç holdingler izin vermez ancak yoğunlaşan bir mahalle baskısı olabilir demek istedim bunuda önlemenin yollu toplumun tüm kesimlerini kucaklayan sivil bir anayasa ve güçlü bir ceza hukuku ile önlebileceğini söyledim

bakın dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz ben bu cemaati tanımıyor filan değilim,içlerinde çok yüksek isimleride tanıyorum aynı korkuları onlarada söyledim ve halada söylerim içlerinde gerçekten hepside son derece saygılı ve çok iyi insanlar ama bakın bir örnek vereyim,bir gün öğrencileriyle bunlar otururken lise öğrencisi radyo yu açtı ve radyoda muazzez ersoy çalıyor ;hiç bir şey olmamış gibi şarkı dinlendik sonra ben orada ev sorumlusu arkadaşıma bayan sesi dinlemek günah değilmi dedim, evet dedi, çocuğa o şarkıyı dinlettiniz niçin müdahale etmedin dedim(ve bana vereceği cevabıda adım gibi biliyordum ve aynı düşündüğüm şeyi söyledi) bana verdiği cevap kanımı dondurdu şimdi onun alışma devresi, bir gün gelecek kendisi bayan şarkıcıları dinlemek istemiyecek diyince dondum kaldım...mavera kardeş şimdi korkmana hiç gerek yok deme lütfen.

gelelim osmanlıya o çok ayrı bir devletti özgürlükler klasik çağda çok genişti türkiyede şimdi öyle bir ortam var mı sorarım ;osmanlı büyümesi istimalet politikasıyla oldu hoşgörü ile yayıldı ve cizyesini veren gayr-i müslim teba her şekilde devlet güvencesinde idi atalarımızın yarattığı harika bir mekanizma içinde huzurla yaşıyorlardı,ya şimdi malatya katliamında katl edilen hristiyanların avukatlarının yaptığı savunma suç teşkil ettiği için, savvunma yapan avukatlar hakkında soruşturma açıldı ve buna toplumda kimsenin sesi çıkmıyor devlet adeta suçluyu teşvik ediyor işte o yüzden ben ak partiye gönül verdim bu adaletsizliği bitirecek tek parti olarak görüyorum ve yanılmayacağımada inancım sonsuz

Alt 11-29-2007, 16:31   #138
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
ben saldırgan falan değilim neyi tartışalım ki senin ortaya attığın aslı olmayan şeyleri mi BEN SENİ ANLAMIYORUM şimdide baskıya geldin bize baktılar falan yahu bir bakış sizi üzdü de bu ülkede ezilenler niye aklınıza gelmiyoor siz aman bize baskı yapacaklar aman bize kötü baktılar diye bi de teselli bekliyorsunuz.Bi de saldırgan biz oluyoruz ben asla saldırgan değilim her görüşe açığım ama sen iftira atıyorsun bu ÇOK FARKLI.
benim anlattığım şeyleri niçin aslı olamayan bir idda olarak görüyorsunuz anlamış değilim ,karşı bir tez sürmeden neden hemen kolaya kaçıp iftira provakasyon diyorsunuz bana anlatın söyleyin,bak kardeşim yanlış düşünüyorsunuz diyin şu şu nedenlerle bu görüşlerin geçersiz diyin ama yok iftiracı,provakatif,hatta emin ak partiye oy verdiğimden de şüphelisiniz dimi kimbilir belkide chp liyim dir yada yok yok ulusal solcu tuncay özkancı filan lütfen yapmayın arkdaşlar :D (bu konuda sadece mavera yı hariç tutmalıyım hakkı yenmesin) belki ortak bir noktada buluşuruz ama siz bunu yapmadınız yapamadınız

alikece kardeşim benim neyden korkup neyden kormadığım kararınıda bırak ben vereyim,merak etmeyin gülen cematini sizin kadar bende biliyorum
içlerinde çok üst noktlara yükselmiş,ev sorumlusu,bölge sorumlusu olmuş ağbi dediğim çok fazla insan var ve ben bu korkularımı onlar ile de saatlerce tartıştım,ve yüzlerine söyledim sizin gizli gündemleriniz olabilir dedim ve halad a tartışırım ve burada ki uslubum ne ise orada da aynısıdır kimse de bir şey demedi burayı anlayamadım .
Alt 11-29-2007, 16:39   #139
Kullanıcı Adı
mavera
Standart ÜLKÜCÜLER!
kardes bana yine ekstrem örnek veriyorsun..ben o bahsettigin cemaatte belli bir dönem kaldim ve ben cok aykiri biriydim.
top sakalliydim, uzun sacliydim ve en önemlisi cok dik kafaliydim..ama buna ragmen ufak, tefek sorunlar disinda hci bir sorun yasamadim yasadigim sorunlarda kisiyle alakaliydi..
yani verdigin örnekler cogaltilabilir ama yok kadin sesi haram, yok kadin eli sikilmaz gibi saplantilar kesinlikle yoktu..
onun icin o ufak örneklerden yola cikarka genel hakkinda yargiya varmayalim lütfen..evet bazi kisiler olayin önemini abartiyor olabilir ama sayin gülenin kutsal bir konumu yoktur..
malatyada hristiyanlar öldürüldügünde en büyük muhalefeti ben yaptim ve bu yapilanin gaddarlik oldugunu, islamla uzaktan yakindan alakasi olmadigini dile getirdim..
bakin simdi buradan nereye varacagim..hani siz fethullah güleni islam devleti kuracak diye sucluyrosunuz ya birileri sayin gülenin diyalog görüsmeleri türkiyede hristiyanligi yayginlastiriyor diyor.
simdi hangisi dogrdu bana bunu acabilir misin`? malatayada öldürülenlerin sorumlusu diyalog yapanlar olurken, onlarin islam devleti kurma cabasi biraz tezat düsmüyor mu ;)
Alt 11-29-2007, 16:41   #140
Kullanıcı Adı
mavera
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
benim anlattığım şeyleri niçin aslı olamayan bir idda olarak görüyorsunuz anlamış değilim ,karşı bir tez sürmeden neden hemen kolaya kaçıp iftira provakasyon diyorsunuz bana anlatın söyleyin,bak kardeşim yanlış düşünüyorsunuz diyin şu şu nedenlerle bu görüşlerin geçersiz diyin ama yok iftiracı,provakatif,hatta emin ak partiye oy verdiğimden de şüphelisiniz dimi kimbilir belkide chp liyim dir yada yok yok ulusal solcu tuncay özkancı filan lütfen yapmayın arkdaşlar :D (bu konuda sadece mavera yı hariç tutmalıyım hakkı yenmesin) belki ortak bir noktada buluşuruz ama siz bunu yapmadınız yapamadınız

alikece kardeşim benim neyden korkup neyden kormadığım kararınıda bırak ben vereyim,merak etmeyin gülen cematini sizin kadar bende biliyorum
içlerinde çok üst noktlara yükselmiş,ev sorumlusu,bölge sorumlusu olmuş ağbi dediğim çok fazla insan var ve ben bu korkularımı onlar ile de saatlerce tartıştım,ve yüzlerine söyledim sizin gizli gündemleriniz olabilir dedim ve halad a tartışırım ve burada ki uslubum ne ise orada da aynısıdır kimse de bir şey demedi burayı anlayamadım .
kardesim sana bir sorum olacak senin tepkin gelen olarak tarikat, cemaat yada benzeri seylere mi yoksa sadece sayin gülenin hareketine mi...

Konuyu Toplam 18 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 18 Misafir)