AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-25-2009, 17:05   #71
Kullanıcı Adı
menes
Alıntı:
Şah-ı Geda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O halde ben ikinize birden cevap vereyim: Birincisi Milli Görüş demokrasiyi asla Deccal yönetimi olarak görmez. Çünkü bizler biliriz ki Hz. Allah da Hz. Peygamber de halkın yönetimde söz sahibi olmasını ister. İkincisi ise; Milli Görüş İslam'ın egemen olduğu bir dünya ister, doğrudur. Fakat İslam ülkelerinden başka kimseyle görüşülmez diye bir siyaseti 40 yıldır hiç olmamıştır olmaz. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un söylediği gibi: " Milli Görüş Washington siyasetine de hakimdir, Brükseli de bilir. Ancak buralardan esen rüzgarla siyasetini belirlemez." İşte bizim sizlerden( AKP dahil tüm siyasi partilerden) ayrıldığımız temel nokta burasıdır. Evet Milli Görüş bütün dinya siyasetini bilir ancak siyasi konjonktüre göre değil kendi siyaset anlayışına göre siyaset yapar. Bu ne demektir biraz açalım: Milli Görüş'ün başlıca siyaset noktaları şunlardır:
1- Ekonomik bağımsızlık. Bu nasıl gerçekleşir? Milli üretimle, tarım, sanayi ve ticaretle. Bunu yapmak için ne gerekir? IMF'yi def etmek, AB komiserlerinin uygulamaya çalıştığı ambargolara boyun eğmemekle. Çünkü Haçlı zihniyeti yüzyıllardır aynıdır: Yok etmek istediği ülkeye dost gibi yaklaşır, çeşitli imtiyazlar alır, borç verir ve arkasından emir verir. (bkz. kapütülasyonlar, Düyun-u Umumiye)
2- Şahsiyetli dış politika. Nasıl yapılır peki? Türkiye'nin Orta Doğu'nun dolayısı ile dünyanın kilit noktası olduğunu bilerek, güçlüden değil haklıdan yana olarak siyaset yaparak. Örneğin Irak'ta Afganistan'da ve Gazze'de ABD ve İsrail'in değil Irak'ın Afganistan'ın ve Filistin'in yanında olmak gerekir. Neden? Çünkü emperyalist ABD ve siyonist İsrail devletlerinin bu ükelelerde uyguladığı politikalar haksız ve vahşi emperyalizm politikalarıdır. ABD'nin Orta Doğu'da ne işi var? Neden buralardaki halka demokrasi! getirmek ister? Çünkü buralarda bolca petrol, doğalgaz vardır ve bu ülkelere kendi emri altında yönetimler getirip buraların zenginliğini sömürmek ister. Şimdi buna destek vermekle ne yapmış oluyorsunuz? İşte Milli Görüş buna karşıdıri yoksa ABD ile de İsrail ile de AB ile de görüşülür, ancak milli menfaatler çecresinde.
Şimdi bunların ışığında birkaç kelam daha etmekte fayda var. Diyorsunuz ki AKP her ülkeyle görüşüyor, çok iyi ilişkileri var. Ülkemizin hangi derdine derman olabildi bu ilişkiler? Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri olmasını önleyebildin mi? Gazze işgalini durdurmaya gücün yetti mi? ( Oysa ki İsrail'in en büyük müttefiki konumundasın)
AB'ye gireceğiz diye hevesli hevesli AB komiserleri ne isterse ( domuzun yasallaşması, zinanın suç olmaktan çıkması vs.) yapıyorsunuz. Ne elde ettiniz. Ne diyor AB'nin kurucu devleti Fransa ile en büyük güçlerinden birisi olan Almanya: "Türkiye'nin AB'ye giremeyeceğini söylemek onlara büyük bir iyilik olacaktır." Kurucu bir ülke bunu söylerken ne diye kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz arkadaş. Kaldı ki AB kurulurken bu adamlar Avrupa Topluluğu'nun anayasasının imzasını dahi amacı tüm Türkleri yeryüzünden silmek olan büyük Türk düşmanı Papa 5. Sixtus'un anıtı önünde imzaladılar.
Ayrıca AB'nin marşı Beethoven'ın 9. Senfonisi'dir ve bu marşın içinde Hristiyanlığın 'teslis üçlemesi' vardır. Daha ne demeye AB'ye girmeye çalışıyoruz.
Sizlerin Milli Görüş'e isnat ettiğiniz bu bağnazlıklar misyonerlerin temel prensipleridir. Eğer inanmayan varsa kaynak da vereyim okuyun. (bkz. Misyonerler (Modern Haçlılar) yaz. Abdullah Uçar- Selçuk Üniversitesi Kampus Camii İmamı-
Selametle
Kendi siyaset anlayışına göre davranırda başarılı olur mu?Hayır.Bunu yanında kullandığı argümanlarlarada mesela İslam dinine,dindar insanlara da zarar verir.
Herkes kendine göre şunu yapıcam bunu yapıcam der amaç bunu başarailmektir.Bakıyoruz Erbakan bu ülkede başbakan olmuş ancak dediklerini yapabilmiş mi?Hayır.Neden çünkü taktiği doğru kuramamış.
Burada Tayyip Erdoğan yaptığına bakıyoruz.Kendisi fikirlerini hayata geçirmek için konjonktüre uyuyor böylece fazla dikkat çekmeden yavaş yavaş işini yapıyor.Erbakan'a bakıyoruz ben şunu yapıcam tamam mı kurallarım bunlar siz şöylesiniz böylesiniz diyor.Doğal olarak mevcut düzen kendini korumaya geçiyor.Sonuç olarak 28 Şubat geliyor.

Bu ülke İslam kuralarına göre yönetilemez.Tarih tecrübesi bize göstermiştir ki içte ve dışta aşılamayacak sayısız engel vardır.Bu işleri biz demokrasi adı altında yapmalıyız.Tayyip Erdoğan da işte tam bunu amaçlıyor.
Avrupa Birliği bizim için sadece özgürlükler noktasında bir anlam ifade ediyor.Almanya ve Fransa'nın tek derdi Türkiye'yi AB'ye sokmamaktr.Çünkü Türkiye birlik içerisinde nüfusu itibariyle çok büyük bir güç olarak yer alacaktır.ABD ve AB çekişme halinde olduğu için Almanya ve Fransa ABD ile ilişkisi bulunan bir ülkeyi birlikte görmek istemiyor.Sorunun temeli budur.Yoksa Türkiye'nin iyiliğini düşündüklerinden değil.
Dış politikada Türkiye hiç olmadığı kadar saygın bir konumdadır.Şimdi bana 2-3 olayı gösterek laf üretmeye çalışabilirsiniz.Ancak baktığımızda BM olsun ülkeler arasında arabuluculuk olsun yada enerji koridorluğu olsun birçok konuda artık Türkiye önemli bir yerde bulunuyor.Sadece belli bir bölge ile değil tüm herkesle barışı hedefliyor.
İslam'da devlet yönetimi anlayışını günümüz şartlarını da ele alarak değerlendirmek gerekir.Ancak bu şekilde doğruyu buluruz.
İslami açıdan devlet yönetimi nasıl olur,günümüz şartlarında nasıl davranmak gerekir bu konularda Prof.Dr.Hayrettin Karaman'ın İslam ve Türkiye kitabını öneririm.

Konu menes tarafından (09-25-2009 Saat 17:16 ) değiştirilmiştir..
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2009, 18:06   #72
Kullanıcı Adı
montenegro
Alıntı:
Erbakan kolay lokmadır öyle mi? Bir bak bakalım 28 Şubat'ın belgelerine, biraz siyaset bilsen aslında bu cümlelerin tekini dahi kurmazsın. Erbakan 11 ayda IMF'yi kovmasa, AB komiserlerine "Dur bakalım arkadaş, senin her dediğini yapmayız, kendine gel" demese, milletin parasını rantiyecinin,faizcinin cebinden alıp halka vermese elbette AKP gibi iktidarda kalırdı. Bunun yanı sıra Erbakan D-8 gibi bir proje ile İslam Birliği kurdu, AKP ise AB kapısında düçar olmaktan başka bir şey yapamadı. Erbakan müslümanlarla birlik kurdu, Erdoğan ise ABD ve İsrail ile. Söyler misin Tayyip Erdoğan Iraklı müslüman kadınlara tecavüz edenler için "Kahraman ABD askerleri evlerine sağ salim dönebilsinler diye dua ediyorum. " dedikten sonra iktidarda olmasının ne anlamı var müslümanlar için.
Son sözüm de katsayı çözümünüz! için. Katsayı problemi kağıt üzerinde kaldırıldı evet. Ancak meslek liselerinin eğitim öğretim programı alt üst edildiğinden bu çözüm sadece lafta kalacak. Çünkü bu çocukların hiçbiri açıklarını kapatıp üniversiteye giremeyecekler. Kaldı ki 8 senelik iktidarda yapılabilen tek olumlu şeyin bu olması ilginçtir. Bir parmak bal hesabı.

acaba AB ye karşı olurken kaç tane AB ye uyum müzakekelerinde uyum paketlerinde ne olmuş alıp bi okudunuz mu

bu paketlerin uyum yasalarının hiçbirinde ülkeye zararlı hiçbir şey olmamıştır

Türkiye AB ye uyum sürecinde başarılı diplomatik ataklar yapmış AB den milyarlarca karşılıksız kredi almış ve kredilerle halkımıza yol hastahane okul havaalanı yapmış

2014 yılında müzakereler bitecek o zamana kadar AB den alacağımız krediyi alır ülkemize istediğimiz yatırımı yaparız 2014 ten sonra AB bizi ister alsın ister almasın çokta önemli değil

ama sizin AB diye karşı çıktığınız uyum çerçevsinde bu ülke

hızlı trene kavuştu

yollar ,tüneller,viyadüklere kavuştu

ambulanslı helikopterlere kavuştu

hastahanelere kavuştu

ve daha sayamayacağım nice kamu hizmetleri bu ülkeye geldi

şimdi soruyorum size bilmediğiniz bunların neresi yanlış

bilmediğiniz şeylerin düşmanısınız
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2009, 18:10   #73
Kullanıcı Adı
montenegro
Erdoğanı ABD ile israil ile ilikilendirenler diplomatik gelişmeleri izlemiyor demektir

Türkiye tarihinde Arabistan ile İran ile suriye ile ve diğer müslüman ülkelerle en güzel günlerini yaşıyor

kaç kere İstanbulda bir Arabistan kralı ,İran cumhurbaşkanı ve Türkiye başbakanı bir araya geldi bu Türkiye tarihinde görülmemiş bir durumdur

ayrıca İslam konferansında Türkiyeden bir genel sekreterin seçilmesi

TUSKON gibi bir uluslararası Türk ekonomi kuruluşunun Afrikalı müslüman ülkelerle ticaret geliştirmesi

ve ilk defa arap birliği zirvesine Türkiyedende elçilerin katılması bu dönemde olmuştur
Alt 09-26-2009, 15:50   #74
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Şu dikkatimi çekti; madem milli görüşçüsünüz burada işiniz ne?Neden ak partili gibi davranmaya çalışıyorsunuz? Bence buradaki milli görüşçüymüş gibi yazan kişiler muhalefetin ak partiyi sp'yle bölme çabalarıdır.Forumda da aktifler.Milli görüşün ak partiyle alakası yoktur çünkü.Ak partililer bunu bilir.28 şubatın özlemiyle yanıp tutuşan tarafın yazılarıdır.Komik buluyorum yine de söyleyeyim boşuna uğraşıyorsunuz çünkü ak parti demokrasi savaşını sizin gibi din sömürüsü yaparak kazanmadı.Milli görüşü savunmak başbakanıma hakarettir çünkü.Yaşadıklarını bilmiyor olamazsınız.Yine söylüyorum foruma sızarak oyları bölemezsiniz.

Konu Berr Ak tarafından (09-26-2009 Saat 15:53 ) değiştirilmiştir..
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2009, 16:07   #75
Kullanıcı Adı
eda05
Alıntı:
eciftci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu dikkatimi çekti; madem milli görüşçüsünüz burada işiniz ne?Neden ak partili gibi davranmaya çalışıyorsunuz? Bence buradaki milli görüşçüymüş gibi yazan kişiler muhalefetin ak partiyi sp'yle bölme çabalarıdır.Forumda da aktifler.Milli görüşün ak partiyle alakası yoktur çünkü.Ak partililer bunu bilir.28 şubatın özlemiyle yanıp tutuşan tarafın yazılarıdır.Komik buluyorum yine de söyleyeyim boşuna uğraşıyorsunuz çünkü ak parti demokrasi savaşını sizin gibi din sömürüsü yaparak kazanmadı.Milli görüşü savunmak başbakanıma hakarettir çünkü.Yaşadıklarını bilmiyor olamazsınız.Yine söylüyorum foruma sızarak oyları bölemezsiniz.
Yorumunuza katılmamak mümkün değil Konunun başlığı 'Milli Görüş Nereye Koşuyor' valla biz hala nereye koştuklarını çözemedik, onlar ben kendimi bildim bileli koşuyorlar başı sonu belli olmayan biryere
eda05 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2009, 19:30   #76
Kullanıcı Adı
Şah-ı Geda
Alıntı:
AKP Forumdan da yaptığınız yorumların sığlığın da son derece sıkıldım. Ancak bu mesaja cevap verip öyle terkedeceğim burayı.
Milli Görüşçüyüm çok şükür ve asla AKPli gibi davranmak gibi bir niyetimin olmadığı yazdığım mesajlar okunduğunda görülebilir. Milli Görüşçüyüm dedikten sonra AKPli gibi davranmayacağımı da aslında herkes anlayabilir ama neyse...
Bölmek mevzuuna gelince, size Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş'tan bir alıntı ile cevap vermek istiyorum ki kendisi kanaat önderlerimizden birisi olduğundan en güzel cevap bizzat kendilerinin cevabıdır.
"Biz AKP'yi veya daha başka grupları bölmek yerine,dağılmış olan, gerçekten Büyük Türkiye idealine inanan ve bu ülkeyi güçlü hale getirmeye karar vermiş olan bütün toplum kesimlerini bir araya getirmeye geliyoruz." Selametle kalın ve iyi bilin ki Milli Görüş'ün kökleri bu toprakların altındadır. Ne AKP ne de bir başka siyasi çizgi Milli Görüş'le mücadele edemez. AKP sadece Demokrat Parti gibi ANAP gibi bir siyasi konjonktür partisidir ve halkın kendisinden beklentilerine cevap veremediği için tıpkı diğerleri gibi tabela partisi olmaya mahkumdur.
Şah-ı Geda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2009, 19:41   #77
Kullanıcı Adı
montenegro
he canım he siz böyle sloganist demogojik laflarla

süslü püslü içi boş laflarla kendinizi kandırın

Akp tabela partiside sizin partiniz ne senelerdir sandığa gömülüyorsunuzda

siz kendinizi ve bu tip cerbezelerle tatmin edin o zaman

biz somut elde avuçta olan ciddi şeylerle meşgul oluruz kuru laflara karnımız tok
Alt 09-27-2009, 14:59   #78
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Alıntı:
AKP Forumdan da yaptığınız yorumların sığlığın da son derece sıkıldım. Ancak bu mesaja cevap verip öyle terkedeceğim burayı.
Milli Görüşçüyüm çok şükür ve asla AKPli gibi davranmak gibi bir niyetimin olmadığı yazdığım mesajlar okunduğunda görülebilir. Milli Görüşçüyüm dedikten sonra AKPli gibi davranmayacağımı da aslında herkes anlayabilir ama neyse...
Bölmek mevzuuna gelince, size Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş'tan bir alıntı ile cevap vermek istiyorum ki kendisi kanaat önderlerimizden birisi olduğundan en güzel cevap bizzat kendilerinin cevabıdır.
"Biz AKP'yi veya daha başka grupları bölmek yerine,dağılmış olan, gerçekten Büyük Türkiye idealine inanan ve bu ülkeyi güçlü hale getirmeye karar vermiş olan bütün toplum kesimlerini bir araya getirmeye geliyoruz." Selametle kalın ve iyi bilin ki Milli Görüş'ün kökleri bu toprakların altındadır. Ne AKP ne de bir başka siyasi çizgi Milli Görüş'le mücadele edemez. AKP sadece Demokrat Parti gibi ANAP gibi bir siyasi konjonktür partisidir ve halkın kendisinden beklentilerine cevap veremediği için tıpkı diğerleri gibi tabela partisi olmaya mahkumdur.

Başka bir nikle sizi tekrar bekleriz beklemesek de müfrit tavırlarınızla burada olacağınız kesin.Evet numan kurtulmuş doğru söylemiş, ak parti siyaset yapıyor ama sp milli görüş ideolojisi altında ezilmiş, onun sınırlarının dışına çıkamayan ve sadece dindarların kafasını karıştıran bir partidir.Biz burada demokrasi diye diye bağırıyorsak sadece kendimize işleyen bir yapıdan bahsedemeyiz.Ak parti sizin de ifadelerinizle beni desteklediğiniz üzere herkesin partisidir.Fakat başkalarının hak elde etmesinden rahatsız olduğunuz için de haklarınızı elde edemiyorsunuz.

Eğer bu kadar çok inançlıysanız, allah da ihlaslı duayı kabul eder içinizden birisinin ihlaslı, samimi bir duası olmadı mı ki başa gelemediniz.Bunları konuşmak çok üzücü ama allah başkalarının hakkını gaspedene hak verir mi?Hadi konuşun!Siyasi tartışmalar yapalım!Hadi çıkın da demokrasi dersi verin bize, insan haklarından bahsedin!Bildiğiniz ne varsa dökün ortaya!ama yok şimdi siz yine din sömürüsü yaparsınız.Bizi cehenneme gönderirsiniz.Biletimizi erbakan verdi zaten.Burada bulunma amacınız marazdır!Muhalefetin esiri olmuşsunuz..
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2009, 16:55   #79
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Alıntı:
Foruma sızarak oyları bölmek gibi komedi bir yorum daha görmedim, kusura bakmayın ama bu oylar hemen bölünmeye meyledecek kadar zeminsiz mi verilmiş; herkesin aklı var,fikri var, tercihi var; böyle bir tedirginliğe gerek yok, diye düşünüyorum. O nedenle celallenmenize gerek yok.

Alıntı:
eda05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yorumunuza katılmamak mümkün değil Konunun başlığı 'Milli Görüş Nereye Koşuyor' valla biz hala nereye koştuklarını çözemedik, onlar ben kendimi bildim bileli koşuyorlar başı sonu belli olmayan biryere
Güzel kardeşim , ciddiyetsiz yorumlar yapmakla nereye varabiliyorsunuz anlamış değilim. Milli Görüş hakkında hakkıyla bilginiz yoksa zikrinizde olmasın lütfen
elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2009, 17:15   #80
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
Alıntı:
montenegro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
acaba AB ye karşı olurken kaç tane AB ye uyum müzakekelerinde uyum paketlerinde ne olmuş alıp bi okudunuz mu

bu paketlerin uyum yasalarının hiçbirinde ülkeye zararlı hiçbir şey olmamıştır

bilmediğiniz şeylerin düşmanısınız
domuz çiftlikleri.kasaplık et sınıfına laınması

ve zinanın suc sayılmaması da

çok çok çok

hayırlı işlerdir.
Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 20 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 20 Misafir)