AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 04-12-2010, 17:15   #31
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
evet aynen senin için aynısını dusundum şimdi sana laf sokmak cevap vermek için demiyorum gerçekten mantıklı cevap bulamadın.
Ustandan aldığın lafları ustana satma...
sana cevap vermemem bir şey bilmediğimden değildir...
hala bunu öğrenemeyecek kadar cahilsin...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2010, 17:20   #32
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Rusyada ,Kübada demiryolları çokmu gelişmiş ?
Çinde gelişmiş oda zaten nüfus kalabalık olduğu için mecburi bir durum .

İnsanlar özel araçları ile seyahat etmeyi seviyor birkere memleketne gidicen 5-6 tane akraba ziyaret edicen trenlemi ziyaret edicen ? 2-3 kilometre uzaklıktaki pazara gidicen trenlemi gidicen ? Otomotiv sektörünün gelişmesi bir kere trenle demiryolları ile ilişkilendirilemez .
sanırım sadece başlıgı okuyup yazdın.
TURGUT Özalın zaamnında kullandıgı bir deyimdi bu.
ayrıca orda demiryolunu en iyi komunistler yapar gibi birşey yazmadım sen yanlıs anladın galiba. istersen yazıyı sonuna kadar oku ondan sonra mesaj yaz emi.

Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ustandan aldığın lafları ustana satma...
sana cevap vermemem bir şey bilmediğimden değildir...
hala bunu öğrenemeyecek kadar cahilsin...
nokta sen hiç bir mesajıma cevap vermesende olur yani buna mecbur degilsin. güle güle
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2010, 17:39   #33
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
sanırım sadece başlıgı okuyup yazdın.
TURGUT Özalın zaamnında kullandıgı bir deyimdi bu.
ayrıca orda demiryolunu en iyi komunistler yapar gibi birşey yazmadım sen yanlıs anladın galiba. istersen yazıyı sonuna kadar oku ondan sonra mesaj yaz emi.
Bende yazdın demedimki zaten ben şöyle bir mantık yürüttüm Dünyadaki sayılı komunist ülkelerde peki niye gelişmemiş demiryolları diye düşündüm eh onlardamı emperyalistlerin oyununa gelmişler ?
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2010, 17:47   #34
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Bende yazdın demedimki zaten ben şöyle bir mantık yürüttüm Dünyadaki sayılı komunist ülkelerde peki niye gelişmemiş demiryolları diye düşündüm eh onlardamı emperyalistlerin oyununa gelmişler ?
sanırım sovyetleri bilmiyorsun okadar güçlüydüki NATO yu bile sırf ona karsı kurdular.
ayrıca f16 ile mig29 hemen hemen aynı zamanlarda çıkmıştı.
ama mig 29 un bazı ustunlukleri var detaylıca googlede araştırabilirsin.
mesela mig29 aynı miktarda depo benzinle f16 ya göre 2-3 kat daha uzun mesafe gidebilen bir uçak yani komunizm bilime engel olur diye birşey kullanmak ne derece dogru sence?
Alt 04-12-2010, 18:00   #35
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
sanırım sovyetleri bilmiyorsun okadar güçlüydüki NATO yu bile sırf ona karsı kurdular.
mesela mig29 aynı miktarda depo benzinle f16 ya göre 2-3 kat daha uzun mesafe gidebilen bir uçak yani komunizm bilime engel olur diye birşey kullanmak ne derece dogru sence?
Ürettikleri Tupolevler bir devletin yönetim kadrosunu tamamen duman etti...
ayrıca Antonovlarda baya mimlidir kazalarda...
Yoruma bak bide...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2010, 18:01   #36
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
Bilmiyormuyum ) Komunist ülkeler gelişmemiş demedimki Neden dedim demiryollarını trenlerini geliştirip onlarda emperyalizmle bir nevi mücade etmemişler dedim ? Senin yazındaki mantık onlar içinde geçerli olmamış .
Alt 04-12-2010, 18:03   #37
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Bilmiyormuyum ) pardon ben sana Komunist ülkeler gelişmemiş demedimki Neden dedim demiryollarını trenlerini geliştirip onlarda emperyalizmle bir nevi mücade etmemişler dedim ?
sovyetler birligi zamanında demiryolları gelişmemişmi diyorsun?
Alt 04-12-2010, 18:15   #38
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
sovyetler birligi zamanında demiryolları gelişmemişmi diyorsun?
Tabiki emperyalist ülkelere göre gelişmemiş diyorum Fransa Amerika İngilterden dahamı fazla gelişmiş olduğunu iddia ediyorsun S.S.C.B nin şöyle şaşalı bir tren ürettiğini duymadım .
Sonra Rusyanın Miglerinden bahsetmişsin O Mig leri üretmek için vergi alıyor Vergi nerden alınır ? Halktan yani özle sektörden alınır . Oysa Komunizmde 1980 öncesi özel sektör diye birşey yoktu. Komunizmin ilkelerinde göre özel sektör diye birşeyde yoktu Ne zaman komunizm özel sektör olmayınca olmayacağını anladı özellikle 1980 sonrası Çinde özel sektörün önü açan yasalar çıkardılar . Yani Çin bile katı Komunizm ilkelerini çiğnemek zorunda kaldı .

Konu EZEL tarafından (04-12-2010 Saat 18:20 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-12-2010, 18:27   #39
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Tabiki emperyalist ülkelere göre gelişmemiş diyorum Fransa Amerika İngilterden dahamı fazla gelişmiş olduğunu iddia ediyorsun S.S.C.B nin şöyle şaşalı bir tren ürettiğini duymadım .
Sonra Rusyanın Miglerinden bahsetmişsin O Mig leri üretmek için vergi alıyor Vergi nerden alınır ? Halktan yani özle sektörden alınır . Oysa Komunizmde 1980 öncesi özel sektör diye birşey yoktu. Komunizmin ilkelerinde göre özel sektör diye birşeyde yoktu Ne zaman komunizm özel sektör olmayınca olmayacağını anladı özellikle 1980 sonrası Çinde özel sektörün önü açan yasalar çıkardılar . Yani Çin bile katı Komunizm ilkelerini çiğnemek zorunda kaldı .
sence kapitalist amerika kullandıgı askeri uçakları kimden satın alıyor özel şirketlerdenmi bide o şirketlerin üstüne kar koydugunu dusunursen?
ok mi
peki o uçakları hangi para ile satın alıyor halkın vergileri ilemi

bak şimdi komunizmde zaten vergi olmaz çunku vergi sermayeden iş adamlarından karından % alınan bişey.
Zaten herşey halkın malı olduguna göre karda halk için harcanır.

Konu novek tarafından (04-12-2010 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-12-2010, 18:45   #40
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
sence kapitalist amerika kullandıgı askeri uçakları kimden satın alıyor özel şirketlerdenmi bide o şirketlerin üstüne kar koydugunu dusunursen?
ok mi
peki o uçakları hangi para ile satın alıyor halkın vergileri ilemi

bak şimdi komunizmde zaten vergi olmaz çunku vergi sermayeden iş adamlarından karından % alınan bişey.
Zaten herşey halkın malı olduguna göre karda halk için harcanır.
Devletin malı deniz yemeyen keriz olur kardeşim anladınmı Devlet şirket gibi yönetilemez kazandığı paralar ile yeni yatırım alanları nereye kadar açar yatırım alanları olmayınca iş alanıda doğmuyacağı için işsizlik alır başına gider millet açlıktan sefaletten geberir gider . O vergileri özel sektörden alıyor özel söktörler yurt dışındada yatırım yaparlar ,ithalat yapar kazandığı para ile kendi iş sahasını genişletir yeni yatırım alanları yaratır yani yeni iş alanları açar yeni iş alanları yeni yatırım demek yeni vergi demek buda devletin mali yapısının güclü olması demek . Devlet yurt dışında ne kadar yatırım yapabilir, nereye kadar yeni yatırım alanları açabilir ? Çin bunu acı tecrübelerden sonra farketti milyonlarca insan açlıktan kırıldı öldü 10 milyondan fazla insan açlıktan öldü .Türkiyeyi örnek al heryerde millet malı götürüyordu nasıl olsa devletin malı yemeyen keriz hesabı birde düşün o zamanlarda hepsinin devletin elinde olduğunu neler olurdu neler .

Konu EZEL tarafından (04-12-2010 Saat 18:53 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)