![]() |
#51 |
![]() Tartışmayı yüzeysel okudumda Sayın Galevera, Hocaefendinin okumak için başınızı açabilirsiniz sözünü dine dayandırmanızı bir türlü anlayamıyorum ben. Unnamed güzel söylemiş, o zaman böbrek taşını düşürmek için bira içmekde helal olur veya kalp krizi riskini azaltmak için günde bir kadeh şarap içmekde vs. vs.
Yahu bazı şeyleri sırf Hocaefendi söyledi diye körü körüne desteklemeyin. Hamrem yerlerini örtmek farzdır ve hiç bir sebeple farzdan dönülmez... |
|
![]() |
#52 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#53 | |
![]() ya okudugunuzu anlayamiyorsunuz yada isinize gelmiyor.. basi acmak günahdir ama dinden cikarmaz hocaefendininde vurgulamak istedigi budur.
ayni sekilde icki icmekte günahdir ama dinden cikarmaz kaldiki sizde, bende erkegim simdi siz kendinizi ünv ye yeni baslayacak bir bayanin yerine koyun ya okumayacaksiniz yada basinizi acacaksiniz,peruk takacaksiniz hangisini secerdiniz.. siz sapla, samani karistiyorsunuz burada zaruri bir durum var, bir zorlama var irade disinda gelisen bir olay var ama icki icmek kendi iradenle karar verebilecegin birseydir oysaki basörtüsü yasagi birilerinin keyfi uygulamasidir.. ben bunu hocaefendi söyledi diye savunmuyorum ki ben bunu dogru buldugum icin savunuyorum.. dini dayanagi var dedigimde dinimizde, dinden cikmanin sartlari bellidir bir kisi haram isleyerek günahkar olabilir ama dinsiz olmaz.. tabiki ebu hanefi hazretlerininde cok güzel bir sözü var demiski namaz kilmayan dindne cikar mi oda cevap olarak hayir cikmaz ama kafirlerde namaz kilmaz!.. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#54 |
![]() hocam namaz kilmakta farzdir hemde islamin 5 sartindan biridir acaba hangimiz tam anlamiyla yerine getiriyor?
ayni sekilde uygulamadigimiz veya eksik uyguladigimiz bir cok farz var neden onlara karsi böyle tepki göstermiyoruz burada rejimden kaynaklanan bir sorun var kaldiki dinimiz zaruri durumlarda bazi haramlari bile helal kilmistir tabiki burada kastim basörtüsü mevzu degil ancak basörtüsü takmamayi dinden cikmakla esdeger göstermeninde anlami yoktur.. |
|
![]() |
![]() |
#55 |
![]() Başını kapatmamakda dinden çıkarmaz ama kafirlerde başını kapatmaz...
Bir İslam alimi, sebebi her ne olursa olsun kimseye günahın yolunu açamaz. Zulmün kapattığı kapılardan günahla girebilmek ne kadar doğru... |
|
![]() |
#56 |
![]() Galevera olaya farklı yönden bakıyorsun, yanlışı diğer yanlışilarla kıyaslayarak meşrulaştırmaya çalışıyorsun. Önemli olan bu lafı bir İslam Aliminin söylemesi. Allah aşkına yapmayın...
|
|
![]() |
#57 |
![]() bir soru sordum sana kardesim.. acaba hangimiz düzenli namaz kiliyoruz namaz ki dinin diregi, islamin 5 sartindan birisi, miracta bize müjdelenen en güzel hediye acaba neden namaz konusunda bu kadar hassas degiliz!..
dinimiz ne buyuruyor "ilim cindede olsan aliniz" dinimizin ilk emri nedir "oku" simdi o bacilarimizin önüne ket vuruluyor, gitsin evlerinde otursunlar mi buyur sen söyle güzel kardesim.. |
|
![]() |
![]() |
#58 | |
![]() Alıntı:
![]() basörtüsü takmamayi dinden cikmakla esdeger göstermek Hocaefendinin sözünü böyle anlayanlara sormak lazım. |
||
![]() |
![]() |
#59 |
![]() O islam alimi dinde olmayan birsey mi söyledi, yeni bir ictihatmi buyurdu.. en hararetli bir dönemde dislanan, okullara alinmayan, kapilardan döndürülen kisileri yüreklendirmek icin olaya bardagin dolu tarafindan bakmistir..
birileri gibi cikip basörtüsü dinde yokmu demistir, örtünme ayetlerinimi inkar etmistir asla ve kata sadece rejimin zulmüne maruz kalanlara bir cikar yol göstermek istemistir!.. tamamen iyi niyetle, tamamen halis niyetle asla dini asimilestirme yada dine yeni yorum katma gibi bir durum yok aksine dinde olani söylemistir. |
|
![]() |
![]() |
#60 | |
![]() Alıntı:
hacan hemen kizma ya arkadasi alinti yapayim derken senin yazini alinti yaptim yoksa kizim sana söylüyorum, gelinim sen duy gibi niyetim yok rizeli hemsehrim ;) |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|