AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Kürdistan Kelimesinden Rahatsız Oluyormusunuz ?
Rahatsız oluyorum 20 43.48%
Rahatsız olmuyorum 13 28.26%
Kürt denildiğinde bile tüylerim diken diken oluyor 2 4.35%
Her biji kürdistan 4 8.70%
Türkiyenin daha önemli sorunları var 2 4.35%
Ora nere la 5 10.87%
Katılımcı sayısı: 46. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 01-05-2012, 13:55   #51
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1933 e kadar istanbulun resmi ismiydi konstantiniye
resmi belgelerde kullanılan isimdi...
demekki rahatsız olunmuyormuş
o örgüt 30 senelik örgüt öncesinde serbestti sanki bu isim
nasılki birileri marmaranın kuzey batısını trakya olarak nitelendirebiliyorsa güneydoğuyu doğuyuda kürdistan olarak nitelendirebilirler...
kürdistandan kastı bu ise insanların benim için hiç bir sıkıntı yok kullanabilirler...
Osmanlı da resmiyeten 1930 a kadar iki isimde kullanılmış bunda yanlış bir taraf yok çünkü osmanlının isyanlara kadar halkıyla etnik sebepten bir problemi yok.Yasaklamakla sorunu kapatırmıyız tabiki hayır ama dillendirmekle bize ne fayda sağlar ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Kürdistandan kasıtları oysa sorun yok diyorsun eyvalllah ama bununla o diiyarı kast etmediklerini altındaki hayali sağır sultan biliyor.O açıdan ben diyorum ki bu insanların kötü niyetine karşılık bu ismin gündeme gelmesi beni rahatsız ediyor
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2012, 17:17   #52
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Kürdistan diye çırpınıp ülkeyi bölmeye çalışan kanatlı fosillerden rahatsız oluyorum.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2012, 17:25   #53
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Osmanlı da resmiyeten 1930 a kadar iki isimde kullanılmış bunda yanlış bir taraf yok çünkü osmanlının isyanlara kadar halkıyla etnik sebepten bir problemi yok.Yasaklamakla sorunu kapatırmıyız tabiki hayır ama dillendirmekle bize ne fayda sağlar ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Kürdistandan kasıtları oysa sorun yok diyorsun eyvalllah ama bununla o diiyarı kast etmediklerini altındaki hayali sağır sultan biliyor.O açıdan ben diyorum ki bu insanların kötü niyetine karşılık bu ismin gündeme gelmesi beni rahatsız ediyor

tabiki yanlış bir taraf yok...
zaten varda demedim...
sen rahatsızlık olur dedin ben cumhuriyetin kuruluşundan sonra 7 yıl süreyle dahi bu isim kaldı dedim...
demekki rahatsız olunmuyor...
böyle birsürü örnek verebilirim...
kürtçe bir ilçe adı köy adı insanı rahatsız ederken florya diye bi semt var istanbulda üstelik kemalist güruhun en başta tercih ettiği semtlerden biri...

soru kürdistan kelimesinden rahatsız oluyormusunuz diye sorulmuş bende rahatsız olmadığımı dile getiriyorum...
onlar diye tabir ettiğiniz kişiler umrumda değil asırlardır adı kürdistan olan bir coğrafyanın adı beni neden rahatsız etsin...
iddia edildiği gibi bu sadece pkklıların jargonuna ait bir kelimede değil...
onlar istismar ediyor olabilir bu onların ayıbı...
Alt 01-05-2012, 19:07   #54
Kullanıcı Adı
Sevban
Şu kürt denildiğin de tüyleri diken diken olan arkadaş.... Dünya ya gelirken ırkını kendin mi belirledin?
Çok şükür Müslümanım...
Ve Kürdüm, umarım tüylerin hep diken diken gezersin...!
ALLAH bizi bu ırka layık görmüş elhamdülillah...

Ayrıca ankete böyle bir şık eklediği için Furkan kardeşime teessüflerimi bildirmek isterim...
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2012, 00:45   #55
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Sevban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu kürt denildiğin de tüyleri diken diken olan arkadaş.... Dünya ya gelirken ırkını kendin mi belirledin?
Çok şükür Müslümanım...

Ayrıca ankete böyle bir şık eklediği için Furkan kardeşime teessüflerimi bildirmek isterim...
her biji kürdistan !

eğer bugün bu sorun olarak konuşuyorsak bu tüyleri diken diken olanların sayesindedir.

ve bu olayı pkkya bağlamak akıl kıtlığıdır. pkk geçmişi ne kürdistan geçmişi ne ve yasaklama geçmişi nedir.. pkk yı doğuran da bu zihniyettir. bu yasaklar ve yasakçılardır. istediğiniz kadar rahatsız olun rahatsız olmanız gerçeği değiştirmez. varlığın inkarı varlığı yok etmez. hani kürtler yoktu
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2012, 02:01   #56
Kullanıcı Adı
Fırat
Kürt denildiğinde bile tüylerim diken diken oluyor..!
Bu şık baya hoşuma gitti. Tıkladık hadi hayırlı olsun furkanım..
Alt 01-06-2012, 02:03   #57
Kullanıcı Adı
Fırat
Alıntı:
Sevban Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok şükür Müslümanım...

Sevban'ım ben de seni görünce niye tüylerim diken diken oluyor diye kara kara düşünüyordum gavsın şekerleri eşliğinde..
Alt 01-06-2012, 02:04   #58
Kullanıcı Adı
İntifada
gavsın şekeri sofinin yüzü kardeşlik...
Alt 01-06-2012, 02:05   #59
Kullanıcı Adı
Fırat
Şurda bal gibi konu var kardeşlik çağırmıyorsun alacağın olsun..
Alt 01-06-2012, 13:32   #60
Kullanıcı Adı
Sevban
Alıntı:
Fırat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevban'ım ben de seni görünce niye tüylerim diken diken oluyor diye kara kara düşünüyordum gavsın şekerleri eşliğinde..
Duamı aldın üstadım, dikenlerden kurtuluşun yok...
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)