AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 02-16-2012, 00:04   #21
Kullanıcı Adı
onurcan
“Türkiye’de asgari ücret 2002 yılında 175 euro’ydu bürüt olarak, Şu anda ise 356 euro. Şu anda biz Polonya’dan, Çek Cumhuriyetinden, Slovakya’dan, Letonya’dan, Estonya’dan, Litvanya’dan, Macaristan’dan, Romanya’dan, Bulgaristan’dan liste böyle gidiyor, bu ülkelerin tamamından daha yüksek asgari ücret veriyoruz."

"Asgari ücreti ödeyen devlet değil, asgari ücretli devlette çalışan da yoktur, benim bildiğim kadarıyla. Asgari ücret özel sektörün ödediği bir ücrettir. Özel sektörde siz eğer ücretleri verimlilikle ilişkilendirmezseniz belki Türkiye değil fakat firmalar batar...
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 00:28   #22
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
onurcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
“Türkiye’de asgari ücret 2002 yılında 175 euro’ydu bürüt olarak, Şu anda ise 356 euro. Şu anda biz Polonya’dan, Çek Cumhuriyetinden, Slovakya’dan, Letonya’dan, Estonya’dan, Litvanya’dan, Macaristan’dan, Romanya’dan, Bulgaristan’dan liste böyle gidiyor, bu ülkelerin tamamından daha yüksek asgari ücret veriyoruz."

"Asgari ücreti ödeyen devlet değil, asgari ücretli devlette çalışan da yoktur, benim bildiğim kadarıyla. Asgari ücret özel sektörün ödediği bir ücrettir. Özel sektörde siz eğer ücretleri verimlilikle ilişkilendirmezseniz belki Türkiye değil fakat firmalar batar...
Bu örneginizde bu ulkelerden asgari ucret yuksek olabilir ama acıkcası vergilerimiz de onlardan aşağı kalacagını hic sanmıyorum..
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 00:46   #23
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Allah bizi koalisyon hükümetlerinin bitmek bilmeyen eziyetinden kurtardi ya...sonsuz sükürler olsun.

AK parti hükümetlerinin 8 senede yaptigi hizmetin yarisini bile bu ülkeye 80 senedir cok görenlerin oldugu bir sürecten gectik.

Allah bize o günleri yeniden yasatmasin.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 00:55   #24
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah bizi koalisyon hükümetlerinin bitmek bilmeyen eziyetinden kurtardi ya...sonsuz sükürler olsun.

AK parti hükümetlerinin 8 senede yaptigi hizmetin yarisini bile bu ülkeye 80 senedir cok görenlerin oldugu bir sürecten gectik.

Allah bize o günleri yeniden yasatmasin.
Bunu karsı oldugum ıcın soylemıyorum fakat sızın bu soylemlerınızı halka 2.secım oncesı ve 3. secım oncesı bızlerde anlattık ama korkarım kı bır daha kı secımde bu hatırlatmalar bıze katkı saglamayacaktır.
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 01:20   #25
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Daha gecen gün eski bir Kemalist abime sordum...
Adam bende daha cok ak partiyi övmeye baslayinca nutkum tutuldu.

Ak parti öncesi dönemi yasayanlar bu hükümetin kiymetini biliyorlar lakin hicbir sey aynisiyla devam etmez...korkarim.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 01:38   #26
Kullanıcı Adı
xfce
Alıntı:

verimlilikmi firmalarda işçiler zamanla yarışıyorlar verimlilik fazlası bile var hatta firmalar 10 elemana ihtiyacı varsa bile 7-8 eleman alıyorlar tabi içerdeki elemanlar fazla tempo ile çalışmak zorunda kalıyor. geri kalanlarda işsiz geziyor. dışarda.
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 02:30   #27
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hayır milli gelir artmış olabilir ekonomi buyumus olabilir ama buyuyen şirketlerde çalışan işçiler neden buyuyemedi ? neden açlık sınırı altında maaş alıyorlar neden milyonlarca insan yoksulluk sınırı altında maaş alıyor.? milli gelirdeki artış neden çalışanlara yansımadı
zaten kapitalizmde çalışanlar az alıcakki şirketler karlarına kar katsın.
Milli Gelirdeki artış çalışanlara da yansıdı. Milletimizin genel sosyo ekonomik durumu AK Parti iktidarından önceki 2002 yılına göre günümüzde 2012 yılında daha yüksektir. AK Parti'nin iktidarı ve başarılı performansı sürerse, halkımızın sosyo ekonomik durumu 2022 yılında 2012 yılına göre daha da yüksek olacaktır inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 11:42   #28
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Müthiş bir kitap şiddetle tavsiye ederim!
Reklam kokan hareketler gibi geldi bana
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 13:13   #29
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:

Ekmek 50 kuruştu şimdi 1 lira ..
Otobüs ücreti 50 kuruştu şimdi 1,5..
Devlet artık kontörümüzdende kesiyor malum..
Gibi gibi gibi..
Ne değişti ?
Yani bence asgari ücret aynı kalsaydı fiyatlarda aynı kalsaydı en azından aa maaşlar yükseldi diye sevinmezdi millet..
Veya diğer tarafından bakalım milletvekillerinin ne farkı varda %100 zam alıyorlar..Alayı kodaman parababası zaten..Vurdukları yetmiyor mu?
Niye işçiye en azından %40 zam yok ?Veya emekliye?

Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Reklam kokan hareketler gibi geldi bana
E yani elbette reklam..
İşin espirisi bir yanada hayatından okuduğun en müthiş beş kitabı ayır deseler kesinlikle bu kitapta yer alır yani hocaefendinin okuduğum en müthiş kitaplarından biri gerçi hepsi müthişte benim nezdimde lakin bu farklı ya
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2012, 13:50   #30
Kullanıcı Adı
xfce
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ekmek 50 kuruştu şimdi 1 lira ..
Otobüs ücreti 50 kuruştu şimdi 1,5..
Devlet artık kontörümüzdende kesiyor malum..
Gibi gibi gibi..
Ne değişti ?
Yani bence asgari ücret aynı kalsaydı fiyatlarda aynı kalsaydı en azından aa maaşlar yükseldi diye sevinmezdi millet..
Veya diğer tarafından bakalım milletvekillerinin ne farkı varda %100 zam alıyorlar..Alayı kodaman parababası zaten..Vurdukları yetmiyor mu?
Niye işçiye en azından %40 zam yok ?Veya emekliye?

E yani elbette reklam..
İşin espirisi bir yanada hayatından okuduğun en müthiş beş kitabı ayır deseler kesinlikle bu kitapta yer alır yani hocaefendinin okuduğum en müthiş kitaplarından biri gerçi hepsi müthişte benim nezdimde lakin bu farklı ya
Guzel laf etmişsin milletvekilleride işçi çalıştırmıyormu yada ailesinin şirketleri yokmu neden asgari ucrete zam yapıp kendileride zarar etsinler?niye karlarını dusursunler.

Konu xfce tarafından (02-16-2012 Saat 13:52 ) değiştirilmiştir..
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)