![]() |
#141 |
![]() benim diğer tarikatlarla hiç bir sorunum yok bir çok tarikat kendi içerisinde yapısını oluşturmuş o yapı çerçevesinde yaşamlarını sürdüyor hatta istanbulda ve diğer kentlerde bazı kesimler tamemem iş alanlarıyla kurumlarıyla onların elinde buna bir şey diyemem ayrıca sağ yelpazedeki siyasi partilerden milletvekilleride var fakat geniş etkili ,bir örgütlenme içine girmiyorlar ,kendilerine göre oluşturdukları bir dünyada yaşıyorlar fakat gülen hareketi bu noktayi fazlasiyla aşıyor ve devlet içerisinde örgütlenme konumuna yükseliyor,zaten mit ve tsk raporların da gülen cematinin ve saidi nursinin altının çizilirek ayrı tutulmasının nedeni budur,ve siyasal islam olarak görülmelerininde nedeni budur
diğer tarikatların ,gülen cemaatini aykırı bulmasının nedeni ise,bu hareketin islamcı reformist hareketlere yakın olmasındandır,diğer tarikatlar günümüzde kuran va hadisler üzerinde yapılacak yeni yorumlamalara şiddetle karşı çıkarken gülen haretinin bu tarz eylemlere yatkın olmasından aralarında şiddetli bir kavga ama bence ahmet taner kışlalının dediği gibi mesele para meselesi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
![]() sorumun cevabini tam olarak aldim..size göre tarikalat, muhafazakar insanlar kösesine cekilmeli..etliye, sütlüye karismamali, develt kademesinde yer almamali, orduda yer almamali..
kendi bölgelerinde kavrulup gitsinler ama bir solcu, bir komunist, bir fasist devlet kademesine girdigi zaman sorun yok.. peki yas karariyla ordudan sudan sebeble uzaklastirilan muhafazakar insanalra ne demeli ve o insanlarin hak arayacaklari yer olmadigi gibi bütün kapilar onlara o an itibariyle kapaniyor.. neden muhafazakarlardan bu kadar korkuluyor ki..hem din devleti olamayiz diyorsun hemde siniri astilar diyorsun bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu kardes.. özgürlükse birakin herkes özgür yasasin..o insanlar oraya bileginin hakkiyla geliyor, dirsek cürütüyorlar öyle birileri gibi tepeden inme gelmiyorlar.. ben ikinci soruma cevap alamadim acaba diyalog cabalari türkiyede misyonerligi arttiriyor mu yok öyle degilse neden bu diyalog konusunda sayin gülenin üstüne gidiliyor? |
|
![]() |
![]() |
#143 | ||
![]() Alıntı:
Sayın Gülen ve öğrencilerin de gündemi sünnet'tir. Sünnet yaparlar ona göre yaşamaya çalışırlar. Bunu herkes rahatça kavrayabilir anlayabilir. Siyonistlerin, mosonların gizli gündemleri gibi paraya dayalı bir sadakat değil onların ki, maneviyata dayalı. Bunun için anlatması da zor kavraması da. Onların bu zamana kadar parayla yapamadıklarını, sevgiyle, hoşgörüyle, yaptıkları için bu kadar kendilerine yükleniliyor. Ve masonların, siyonistlerin ödleri patlıyor! Ülkemde karışıklıkları kimler çıkardı? Kimler bizi birbirimize düşümeye çalıştı? Sağ-sol savaşını kim çıkardı? Ülkemi etnik, dini gruplara bölmeye çalışanlar kimler? Medyanın büyük çoğunluğu kimin elinde? Dünyanın en etikili isimleri kimler? Tüm cevaplar aynı. Sağ gösterip sol vuranlara, dost görünüp düşmanlık tohumları ekmeye çalışanlara dikkat edelim. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |||
![]() Alıntı:
yani güzel kardeşim paraya onlar önem vermez diyorsunda bu dünyada herşey para ile oluyor bu ayıp kötü bir şey değil parayı hepimiz seviyoruz merak etme o hizmet içerisinde bulunanlarda öyle yada böyle bir kazanç bir menfaat ı varki oradalar yine yanlış anlaşılmasın bunu kötü birşey için söylemedim hepimiz para ya aşığız onu belirtmek istedim. bak sana tavisyem biraz incele göreceksin para için dünyada ne savaşlar dönmüş en zirve insanlar birbirlerine nasil girmiş anlarsın mavera kardeş neden diğer tarikatlar kötü görüyor diyorsun dialog çalışmalarını cevabı bu olabilir sanırım diğer tarikatların ,gülen cemaatini aykırı bulmasının nedeni ise,bu hareketin islamcı reformist hareketlere yakın olmasındandır,diğer tarikatlar günümüzde kuran va hadisler üzerinde yapılacak yeni yorumlamalara şiddetle karşı çıkarken gülen haretinin bu tarz eylemlere yatkın olmasından aralarında şiddetli bir kavga ama bence ahmet taner kışlalının dediği gibi mesele para meselesi. yani gülen hareketi onların gözünde yeni bir akım bunu kendileride söylüyorlar hatta risale-i nurlara karşı çıkmayıp gülen hareketine darbe vuran çok fazla tarikatta var çünkü dialoğ eksenli söylemler geleneksel tarikatların söylediği yorumlara çok ters mesela ehl-i kitaplarlar aramızda bir fark yok demişt ki gülen bu bir çok tarikat tarafından şiddetli tepkiler aldı en büyük tepkiyide mehmet şevki eygi verdi milli gazeteden ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||||
![]() Alıntı:
Söylediklerine inanmadığının farkındayım o yüzden cevap vermeyeceğim. Sevgi ve hoşgörülerimle ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
![]() ben seni anlayamadım alikece :D
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
![]() konu ülkücülerdi ama daldan, dala atladik..benim isler bitti, eve dogru yol alma vakti geldi..tartisma icin tesekkürler eronon ;)
|
|
![]() |
![]() |
#148 |
![]() bende teşekkür ederim mavera güzel oldu kurtlarımız döktük
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
![]() Her önemli hareket içerisinde para için bulunanlar olacaktır tabi.Ama sen bizzat hocaefendiye ve daha önemlisi benim inancıma göre müceddid olan bir insana Siyasal İslam dersen benim tepem atar ben senin babana iftira atsam sinirlenmezmisin ?Sen bir Allah dostuna ve onun yolunda olan ve bütün dünyaya hizmeti geçen birine olur olmaz iddialar atarsan bende sinirlenirim.
Bu arada illa bu konuları tartışacaksan bile birden bu kadar çok kurtlarını dökme bari sindireceğimiz kadar ufalt öyle dök |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
![]() Alıntı:
bak kardeşim ben senin muceddid gördüğün birisini şahsına bir hakarette bulunmadım genel olarak bu faaliyetler hakkında görüşlerimi sundum onların manevi şahsiyetlerinde küçük düşürücü bir sözde söylemedim benim bu hareketin benimsemediğimi sevmediğimi söyledim siz sevebilir onu yücelte bilirsiniz buna saygılıyım ben sadece o kurumlar izlediği yolları söyledim ben kendi açımdan tedirginim dedim bana fetullah gülenle ilgili kurduğum bir cümleden onun kişisel dünyasına hakeret içeren bir söz bulamazsınız kişiliği beni ilgilendirmiyor izlenilen politika önemli benim için. ben aynı uslubu yeri gelir atatürk içinde kullanırım yeri gelir ismet paşa içinde kullanırım ben laiklik maskesi altında dine saldıranlara da karşıyım ,dindar çevrelerin toplumu kendi istekleri dorğultusunda yaşatmasınada karşıyım ne yazikki iki kesimde bu tip fantaziler peşinde koşan çok fazla bununda tek yolu özgür ve demokratik hukukla güvence altına alınmış bir yaşam hakkının bu ülkeye getirilmesi bu özgürlük baş örtülüsünede tesettürlüsünede olmalı, ataistinede olmalı. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir) | |
|
|