05-08-2008, 17:53 | #71 |
KARDEŞ KATLİ ?
"Dinleyin beni. Allah zina işleyen kadınlar hakkında `başka bir yol' gösterdi. Evli erkeğin evli kadın ile ve bekar erkeğin bekar kadınla işleyeceği zinalar hakkında. Evlilerin cezası yüz değneklik dayak ile taşa tutularak öldürülmek; bekarların cezası ise yüz değneklik dayak ile bir yıllık sürgündür."
önceki sadece bir duyumdu !!!üzgünüm |
|
05-08-2008, 17:53 | #72 | ||
KARDEŞ KATLİ ?
[quote=ENGİNEER ]
Alıntı:
Zinada asıl suç kadında mı? [/quote] Kim demiş erkeğe ölüm yok diye eğer erkekte evliyse recm edilir yani öldürülür.. |
|||
05-08-2008, 17:54 | #73 |
KARDEŞ KATLİ ?
"Zina suçu işleyen çiftin her ikisini de eziyetli cezaya çarptırınız. Fakat eğer tevbe eder de uslanırlarsa artık yakalarını bırakınız. Çünkü Allah tevbeleri kabul eder ve merhametlidir."
|
|
05-08-2008, 17:55 | #74 | |||||
KARDEŞ KATLİ ?
Alıntı:
|
||||||
05-08-2008, 17:56 | #75 |
KARDEŞ KATLİ ?
arkadaslar yanlışım düzelttim sanıyorum hakkınızı helal edin !!!
|
|
05-08-2008, 17:56 | #76 |
KARDEŞ KATLİ ?
estağfirullah ne hakkı varsada helal olsun :-*
|
|
05-08-2008, 17:57 | #77 |
KARDEŞ KATLİ ?
Tamam eğer evlilerse ikiside ölüme çarptırılır benim demek istediğimde o zaten birader...
Üste bir arkadaş yanlış yazdı sanırım.. Herneyse... Bu arada ''asimov'' nickli arkadaşın yazdığıda ilginç... Tevbe ederlerse kabul edilme imkanı varmış ama İran ve Arabistan'da uygulamalar böyle değil. Bu ülkeler gerçekten şeriatı yanlış tanıtıyor o zaman... |
|
05-08-2008, 17:58 | #78 | |
KARDEŞ KATLİ ?
Alıntı:
|
||
05-08-2008, 17:59 | #79 |
KARDEŞ KATLİ ?
bunu çok sefer söyledim burada. Fatih Kanunnamesinde :
EĞER DEVLETE İHANET EDEN KARDEŞİNİZ DAHİ OLSA BAŞINI VURUNUZ maddesi vardır... |
|
05-08-2008, 18:00 | #80 | |
KARDEŞ KATLİ ?
Alıntı:
"Şer'î hükümlerden kıl ucu kadar ayrılanları ve insanlara zerre kadar zulüm ve haksız muâmele edenleri en şiddetli ceza ile cezalandıracak" demiş. Ama din adına yapılması yinede Osmanlıdan gerçekten şeriatin olduğu anlamına gelmiyor. Sistem çok çarpıktı çünkü. Aklıma şuan sizi ikna edecek örnekler gelmiyor. Araştırıp eklerim sonra. Ama şöle bir örnek vereyim. Bugün Türkiye laik. Öyle söyleniyor. Peki ne kadar doğru uygulanıyor? Baş örtüsüne yasak laikliğin gereği mi? Değil. Bu bir çarpıklık. Bunun gibi onlarca çarpıklık daha olsa Türkiye laik kabul ediebilir mi? Hayır. Şimdi bile laik kabul etmeyenlerimiz var. Osmanlıdaki durumda şeriat anlamında bunun çok daha ileri boyuttaki durumuydu. Osmanlı dini kullanıyordu fakat şeriat devleti değildi. Şeyhülislamlık, padişahın kararlarını onaylayan, devletin icraatlarını Müslüman halkın gözünde din adına meşrulaştıran basit bir makama dönüştü. Mesela ikinci Mahmut reformlara başladığında, 'Benim yaptıklarımı meşru göstermek için bana hadisler bulun' diye emir vermemiş miydi? Vermişti. Bunun gibi. |
||
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|