![]() |
#121 |
![]() KESİNLİKLE KATILIYORUM AHMET ABİ KESİNLİKLE İLK YORUMUMDADA BELİRTMİŞTİM TABİKİ ELEŞTİRİLERİ OLUCAK AMA KİMSENİN KUL HAKKINA GİRMEDEN SAYGI ÇERÇEVESİNDE ELEŞTİRSİN ELEŞTİREN VE DEDİĞİN GİBİ O ORTAMDA BULUNMADAN FİKİR SAHİBİ OLUYOR ARKADAŞIMIZ
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
![]() Alıntı:
Niyet belli.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
![]() yine sondan basliyorum..
benim yazilarimda sayin gülenin siyasetle alakasi yoktur gibi bir yazi yoktur cünkü siyaset az cok heryerde vardir ama arakdaslarin siyasetten anladigi su andaki günübirlik siyaset o acidan yazdiklarin baska boyuta cekildi.. tsk ya gelince..tsk asla ama asla bir denge unsuru olmamali cünkü tsk nin görev ve cizgileri bellidir eger tsk taraf olursa toplumda kutuplasmalar olur, oluyorda... tsk nin asli görevi bellidir evet her söylemde ic tehditlere karsida önlem alincak deniliyor ancak ic tehdit bahanesiyle siyaset yaparsa tsk o zaman isin icinden cikilmaz ve askerin etkisinde olan bir demokrasi ne kadar özgürlükcü bir demokrasi olur onada siz karar verin.. bir defadan birsey olmaz diyerek tsk yi olayin icine cekersek demokrasiyi baltalamis oluruz, her darbe sonrasi bir 20 yil daha geri gideriz... peki o denge unsuru dedigin tsk nin 12 yasindaki kizin basörtüsüne karsi aldigi tavra ne diyeceksin, o tsk nin baskomutana aldigi tavra ne diyeceksin.. bu mahalles baskisi degil, asker baskidir ve mahalle baskisina yüz ceker...nedir bu mahalle baskisi peki etilerde oturan kapalilar mahalle baskisina tabi degil mi, iyi o zaman mahalle baskisi olacak diye bireyin özgürlüklerini kistilayalim bu mudur dogru olan?? bakiniz özgürlük diyoruz..o halde herkese, her zümreye özgürlük diyelim..bana dün özgürlügü savunuyordun bende tarikatlarin, cemaatlerin özgürlügünü savunuyorum yoksa onlar senin özgürlük kistasinin icinde yer almiyor mu? evet bu saatten sonra türkiyede islami üsullere göre yönetilen bir devlet olmaz ama toplumun gereksinimleride gözardi edilemez.. bir kisi dahi haksizliga ugruyorsa o kisinin hakki teslim edilmelidir..ne oldu o zorla basörtüsü olayini arastirdi zafer hoca ve komisyon kuyruklu yalan cikti, chp li elemanda komisyonla haretket etmeyip kendince incelemelerde bulundu.. biz devamli muassir medeniyet diyoruz..nedir bu muassir medeniyet..dipcikle milleti hizaya getirmek mi, birilerini zorla belli bir kaliba sokmak mi?? kardes son olarak sunu söyleyim..liberal biri olarak tsk nin yaptigini savunmana gercekten cok ama cok sasirdim ;)..ne sebeble olursa olsun ordunun siyasete müdahelesi hos karsilanamaz.. yok ordu siyasete degil, fethullah gülene müdahale ediyor diyorsan fethullah gülen siyaset yapmiyor mu! |
|
![]() |
![]() |
#124 |
![]() yahu bir dakika benim niyetim filan ne demek bu laflar,biz burada sadece tartışıyoruz şimdi , provkatif konuma düştük yani ne diyeyim başka.
niçin söylediklerimi art niyetli olarak ele alıyorsunuz ben sadece burada korkularımı yazıyorum,ve tuncay özkan filan demişsiniz ben tuncay özkandan benim kadar nefret eden birisi olamaz ben anti gülen hareketlerin hiçbirisi ile uzaktna yakından ilişkili değilim elime alıpta bir kitap bile okumadım ben türkiyenin sonunda kadar özgürleşmesinden liberalleşmesinden yanayım,benim istediğim türkiye isteyen ünv başörtüsüyle girsin namaz vakti gelince okulun çimlerinde ,hatta ünv dlere açılan mescidlerde kılsın ama isteyende kız arkadaşıyla dışarda şarapını yudumlasın ,samimi hareketlerde bulunsun ve kimse kimseye karışmasın bununda garantisini devlet yarattıği bir hukukla versin diyorum tuttunuz beni provakatif yaptınız,imam hatiplerde açılsın ilahiyat okullarda açılsın ama yanında mason loncaları,eşcinsel klupleride olsun şiddet içermeyen herşey ülkemde özgür olsun ve bunuda adım gibi eminim ak parti yapacak derken beni provakatif yaptınız bir şey demiycem ben sadece gülen hareketinin büyüyüp bir noktaya ulaşmasında sonra toplumda bir baskı oluşurmu korkumu dile getirdim ve buradaki bazı arkadaşların yorumlarını görünce üzülerek yanılmıyorum sanırım diyorum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#126 |
![]() kaldıki deminden berii uslubunuzda bir hırçınlık var yani böyle alaycı bir tavır var madem tüm bunları tartışma amaçlı oynuyorsunuz burdaki insanlara bunu belli edin yani bizleri rencide edicek cümleler kullanmayın ozaman
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
![]() Alıntı:
Onunla ilk tanıştığımda hangi gruptaydı hatırlamıyorum yanlız... Önce a sonra z deniliyorsa kuşkulanılır. Yok yere konu başka noktalara(ama özellikle nazik nokatalara) çekiliyorsa kuşkulanılır. Provokasyonu en iyi siyonistler ve masonlar yapar. Sözüm meclisten dışarı..... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
![]() bakın bir olay anlatyım biz arkadaşlarla bu ramazanda bir barda alkol aldık ve metroya bindik sarhoş filan değiliz sadece biraz içkiliyiz o kadar ve bize öyle bir ters bakmaya başladı ki insanlar korkmaya başladık iki üç tane genç,belli polat alemdar kılıklı resmen kavga çıkaracaklar tabi biz bir tepki vermedik ve ondan sonra ki her bar çıkışı eve taksiyle gelmeye başladık
ve üzüldüğümüz nokta insanların biz dini özgürlüğünün olması için okulda bazı hocalarımızla bile boy boya gelirken başörtüsü yasağı insan hakkı ihlali derken bile bunu ders okul ,boykotları ile çözülemiyecek ve demokrasi mücadelesi ile çözüleceğine inanıp destek olmaya çalışırken o muhafazakar kesimin metroda içkili olmamızdan o kadar rahatsız olmasını anlayamadık oysa bizler kimsenin huzurunu bozacak bir davranıştada bulunmamıştık ve o gün anti demokratik uygulamaları yüzünden yaşar büyükanıta bağırıp çağran kız arkadaşım metrodan inince eve girdiğimizde iyiki varsın yaşar paşam iyi ki varsın diye bağırmıştı :D ama yinede ben bu olaya rağmen hala okullarda mescidler olsun,başörtülü öğrenci kardeşlerimizde eğtimini alsın onlarda sosyal hayatta daha aktif olsun mücadelesini vereceğim fakat artık içimde de şu korku hep olacak acaba onlar bir gün benim hayatıma müdahil olacak mı? ama az bir ihtimal sanırım olmazsınız dimi mavera kardeşim ![]() tartışmalarda üzdüğüm arkadaşlar olduysada özür dilerim... sonuçta herşey türkiye için ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
![]() kardes verdigin örnekler cogaltilabilir simdi bu örnekten cikarak gelen bir kaniya varabilir miyiz? peki bu örnegin tam tersi örneklere ne demeli?
sonucta alkol alipta olay cikaranalri hergün tv lerde izliyoruz o halde o insanlarin sizi o kefeye koydugunu düsünebiliriz.. bakiniz her daim özgürlük diyorsaniz bunu özde gösterelim böyle bir kac örnekten yola cikarak onlar öyle yaptigi icin bende böyle yaparim demek gavura kizip, oruc bozmaktir.. ben hayatimda icki, sigara agzima almadim ama icenede benim rahatsiz etmedigi sürece karismam..eger ortak bir toplumda yasiyorsak sinirlari asmadan, birbiririmizin hakkina gaspetmeden, farkliliklarimizi kültürel zenginlik olarak görmeliyiz ve buna göre yasamaliyiz.. konunun özüne inecek olursam..siz her ne kadar hazzetmesinizde, sevmesinizde, niyetini kötüde bulsaniz sevilen ve saygi gören bir insan hakkinda konusurken kelimeleri tartmalisiniz.. az cok neyin tepki cekecegini, neyin yanlis anlasilacagini biliyorsunuz ona göre kelimelere hükmedip, birbirimizin degerlerine saygi duyalim.. nasil bizlerden icki icmenize saygi bekliyorsaniz sizde bizlerin sevdigi ve saydigi degerlere saygi gösterin ;) |
|
![]() |
![]() |
#130 | |
![]() Alıntı:
evet konun altını son defa çizmem gerekirse hata yapmış olabilirim birileri için fetullah gülen kutsanmış bir değer ve bazi cümlelerimle onların kutsanmış değelerine laf söylediysem özür dilerim bunu kasıtlı yapmadım. sadece ben korkularımı anlattım ve hiç bir arkadaşta çıkıp eronon kardeş boşuna korkuyorsun gülen cemaati ne kadar güçlensede senin hayat tarzın üzerine bir baskı kurulmayacak demedi diyemedi sürekli iftira attığım ezberi tekrarlandı mavera kardeş,bak içki içip olay çıkartanlara halkın müdahelesinden çok devletin müdahelesi olmalı bir olay bir durum varsa orada hukuk araya girip cezasını ne ise o vermeli,bireysel tapki terör yaratır birileri sarhoş olsa ve çevrede benim rahatımı bozacak davranış yapsa ben direk polis arar görevini yapması için uyarırım ama malesefe güzel anadolum da durumdan vazife çıkaran insan çok fazla bu durum beni üzüyor hepsi bu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 15 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 15 Misafir) | |
|
|