AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 11-29-2007, 15:07   #121
Kullanıcı Adı
akzeinebu
Standart ÜLKÜCÜLER!
KESİNLİKLE KATILIYORUM AHMET ABİ KESİNLİKLE İLK YORUMUMDADA BELİRTMİŞTİM TABİKİ ELEŞTİRİLERİ OLUCAK AMA KİMSENİN KUL HAKKINA GİRMEDEN SAYGI ÇERÇEVESİNDE ELEŞTİRSİN ELEŞTİREN VE DEDİĞİN GİBİ O ORTAMDA BULUNMADAN FİKİR SAHİBİ OLUYOR ARKADAŞIMIZ
akzeinebu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 15:12   #122
Kullanıcı Adı
MaU_95
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
kardes uzun yazmissin emegine saglik..onlara insallah teker teker cevap verecegim..
sondan baslayalim önce ??
sende tsk bir dinamomudur, tsk nin görevi nedir din bekciligi yapmak mi, ülkeyi korumak mi, tsk nin siyasetin icine bu kadar sokulmasi ne kadar dogru?
acaba türkiyede bir islam devleti kurulma orani ne kadar fazla ve sayin fethullah gülenin böyle bir düsüncesi oldugu kanaatinde misiniz?
acaba islam devleti kurmak isteyen biriyse fethullah gülen, diyalog calismalari bu hedefe ters düsmüyor mu?
öncelikle şunu söyliyeyim ben tsk savunucu değilim ;tsk nin ülke üzerinde etkisinden bende rahatsızım, ben vicdani red hakkım olsa ilk başta kullanacak birisiyim;ancak tsk bu siteye gire gire yada buna benzer radikal söylemleri göre göre acaba bu ülkenin bir denge unsurumudur dedim çünkü tsk taraf oluyor bir tarafın baskı yolu ile sindirmeye çalıştığı bir kitlenin savunucu oluyor,malesef bu ülkede dindar olmayanlara,ateist olanlara karşı hükümetler eliyle destekli bir saldırı süreci 1970 lerden sonra gelişti ve devam ediyor işte bu konumda bu kitlelerin hakkını koruyan bir unsur olarak ortaya çıkıyor tsk

bakın ben 1998 de ünv deyi kazandığım sene başörtüsü eylemi nedeniyle fakültenin girşini tutmuşlardı ve derse girilmeyecek boykot var dediler bende hayır ben dersime girecem dediğim zaman işte başınaza bir şey gelirse sorumluluk alamayız dediler bu durumda ne rektör ne dekan nede polis teşkilatı derse giren öğrencilere koruma sağladı resmen hedef konumuna düşürüldük burada tek desteği veren tks oldu gerekirse okula 1 kamyon asker indiririz o dersi yaptırırız dediler buradaki benim tavrım başörtüsü eylemi için değildi ben daha sonra bir çok sol tandaslı boykot kararlarında da derse girdim yanlış anlaşılmasın

türkiyede bir islam devleti kurulma ihtimali yoktur ,bununda temel garantsini akp iktidari veriyor,yabancı sermaye ülkeye girdikçe ülke dışa açıldıkça iktisadi ve sosyal anlamda ab ile bütünleşme süreci sürdükçe bu tehdit hergün biraz daha bitiyor benim endişem mahalle baskısı denilen kurum sanırım bu sorunu da ak parti sivil bir anayasa ve daha disiplinel bir hukuk normu ile çözecek.burada tek sorunun ak partinin mehmet barlasın ifadesi ile altını tutup tutamaması meselesi yani ;işte okuldaki kızlara bacaklarınızı pergel gibi açmayın diyen,yada yatılı okulda zorla oruç tutmaları için kız öğrencilere baskı yapmaya çalışan ve ak parti tarafından atanmış yöneticilere sahip olup olamaması meselesi,bu konuda da umutluyum ak parti zafer üskülün başkanlığında bir komisyon hazırladı durumu incelemek için

fetullah gülen meselesine gelince evet devlet içerisinde örgütlenme hedefleri vardır,kendilerine örnek aldıkları iki süreç var 1) hudeybiye anlaşması süreci, orada anlaşmaya müslümanlar lehine öyle maddeler koyuluyor ki müslümanlar adeta kıskaca alınıyor,ve bu duruma çok fazla üzülüyorlar oysa bu anlaşmaya fetih deniliyor ...bu süreçte bir görüşme ortamı bir güçlenme ortamı başlıyor ve ardından mekkenin fethi geliyor,gülen cematide bu süreci çok iyi özümsemiş bir çok alanda ılımlı görünüyor,hoşgörü mesajları veriyor,toplumun zirve kişilerini yanlarına çekmeye çalışıyor ve kendileri için yapılan tüm dayatmaları şimdilik kabul ederek gerginlik yaratmadan halk içinde gelişiyorlar tsk -adalete-eğtime sızma çalışmaları bu süreçte hızla işliyor ve bunu yaparken uzlaşarak-hoşgörü altında yapıyorlar yani aslında örgüt uzlaşara büyüyen bir kurum.

2.beslendikleri nokta firavunun hz musayı bseleyip büyütmesi meselesi,örgüte bugün biliyoruz ki yahudi kökenli bir çok iş adamı yardım yapıyor,hatta çevremde orta asya ile iş yapan hiç bir dindar hayati olmayan hatta her zevk sefa içinde yaşayıp cemaate milyarlarca lira para yardımı yapanlar var bunlar cemaat tarafından hz musayı büyüten firavunlar olarak görülüyor ve bu maddi yardımı sağlayan kesimi ürkütmemek için farz üstü farz denilen bir kurum işletiliyor ve müritlere yeri geldiği zaman bayanlarla elde sıkışabilirsiniz,hatta içki de içebilirsiniz deniliyor fakat bunu cematte herkesin yapma yetkisi yok sadece çok üst rütbeli ağbiler yapabilir.

ayrıca ali kırcanın yayınladığı kasetleri bile izlemek nasil gizli bir gündemi olduğunu ortaya döküyor

sanırım bundan sonra fetullah gülenin siyasi bir amacı yok diyemezsiniz.
Cevap vermeyin...
Niyet belli....
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 15:17   #123
Kullanıcı Adı
mavera
Standart ÜLKÜCÜLER!
yine sondan basliyorum..
benim yazilarimda sayin gülenin siyasetle alakasi yoktur gibi bir yazi yoktur cünkü siyaset az cok heryerde vardir ama arakdaslarin siyasetten anladigi su andaki günübirlik siyaset o acidan yazdiklarin baska boyuta cekildi..
tsk ya gelince..tsk asla ama asla bir denge unsuru olmamali cünkü tsk nin görev ve cizgileri bellidir eger tsk taraf olursa toplumda kutuplasmalar olur, oluyorda...
tsk nin asli görevi bellidir evet her söylemde ic tehditlere karsida önlem alincak deniliyor ancak ic tehdit bahanesiyle siyaset yaparsa tsk o zaman isin icinden cikilmaz ve askerin etkisinde olan bir demokrasi ne kadar özgürlükcü bir demokrasi olur onada siz karar verin..
bir defadan birsey olmaz diyerek tsk yi olayin icine cekersek demokrasiyi baltalamis oluruz, her darbe sonrasi bir 20 yil daha geri gideriz...
peki o denge unsuru dedigin tsk nin 12 yasindaki kizin basörtüsüne karsi aldigi tavra ne diyeceksin, o tsk nin baskomutana aldigi tavra ne diyeceksin..
bu mahalles baskisi degil, asker baskidir ve mahalle baskisina yüz ceker...nedir bu mahalle baskisi peki etilerde oturan kapalilar mahalle baskisina tabi degil mi, iyi o zaman mahalle baskisi olacak diye bireyin özgürlüklerini kistilayalim bu mudur dogru olan??
bakiniz özgürlük diyoruz..o halde herkese, her zümreye özgürlük diyelim..bana dün özgürlügü savunuyordun bende tarikatlarin, cemaatlerin özgürlügünü savunuyorum yoksa onlar senin özgürlük kistasinin icinde yer almiyor mu?
evet bu saatten sonra türkiyede islami üsullere göre yönetilen bir devlet olmaz ama toplumun gereksinimleride gözardi edilemez..
bir kisi dahi haksizliga ugruyorsa o kisinin hakki teslim edilmelidir..ne oldu o zorla basörtüsü olayini arastirdi zafer hoca ve komisyon kuyruklu yalan cikti, chp li elemanda komisyonla haretket etmeyip kendince incelemelerde bulundu..
biz devamli muassir medeniyet diyoruz..nedir bu muassir medeniyet..dipcikle milleti hizaya getirmek mi, birilerini zorla belli bir kaliba sokmak mi??
kardes son olarak sunu söyleyim..liberal biri olarak tsk nin yaptigini savunmana gercekten cok ama cok sasirdim ;)..ne sebeble olursa olsun ordunun siyasete müdahelesi hos karsilanamaz..
yok ordu siyasete degil, fethullah gülene müdahale ediyor diyorsan fethullah gülen siyaset yapmiyor mu!
Alt 11-29-2007, 15:22   #124
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
yahu bir dakika benim niyetim filan ne demek bu laflar,biz burada sadece tartışıyoruz şimdi , provkatif konuma düştük yani ne diyeyim başka.

niçin söylediklerimi art niyetli olarak ele alıyorsunuz ben sadece burada korkularımı yazıyorum,ve tuncay özkan filan demişsiniz ben tuncay özkandan benim kadar nefret eden birisi olamaz

ben anti gülen hareketlerin hiçbirisi ile uzaktna yakından ilişkili değilim elime alıpta bir kitap bile okumadım

ben türkiyenin sonunda kadar özgürleşmesinden liberalleşmesinden yanayım,benim istediğim türkiye isteyen ünv başörtüsüyle girsin namaz vakti gelince okulun çimlerinde ,hatta ünv dlere açılan mescidlerde kılsın ama isteyende kız arkadaşıyla dışarda şarapını yudumlasın ,samimi hareketlerde bulunsun ve kimse kimseye karışmasın bununda garantisini devlet yarattıği bir hukukla versin diyorum tuttunuz beni provakatif yaptınız,imam hatiplerde açılsın ilahiyat okullarda açılsın ama yanında mason loncaları,eşcinsel klupleride olsun şiddet içermeyen herşey ülkemde özgür olsun ve bunuda adım gibi eminim ak parti yapacak derken beni provakatif yaptınız bir şey demiycem

ben sadece gülen hareketinin büyüyüp bir noktaya ulaşmasında sonra toplumda bir baskı oluşurmu korkumu dile getirdim ve buradaki bazı arkadaşların yorumlarını görünce üzülerek yanılmıyorum sanırım diyorum

erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 15:24   #125
Kullanıcı Adı
mavera
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:

ben sadece gülen hareketinin büyüyüp bir noktaya ulaşmasında sonra toplumda bir baskı oluşurmu korkumu dile getirdim ve buradaki bazı arkadaşların yorumlarını görünce üzülerek yanılmıyorum sanırım diyorum
eee herkese sinirsiz özgürlük istemiyor musun? alkol tüketene, escinsele istedigin özgürlügü milyonlarin sevdigi bir insana ve harekete niye cok görüyorsun güzel kardesim?
Alt 11-29-2007, 15:27   #126
Kullanıcı Adı
akzeinebu
Standart ÜLKÜCÜLER!
kaldıki deminden berii uslubunuzda bir hırçınlık var yani böyle alaycı bir tavır var madem tüm bunları tartışma amaçlı oynuyorsunuz burdaki insanlara bunu belli edin yani bizleri rencide edicek cümleler kullanmayın ozaman
akzeinebu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 15:29   #127
Kullanıcı Adı
MaU_95
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
yahu bir dakika benim niyetim filan ne demek bu laflar,biz burada sadece tartışıyoruz şimdi , provkatif konuma düştük yani ne diyeyim başka.

niçin söylediklerimi art niyetli olarak ele alıyorsunuz ben sadece burada korkularımı yazıyorum,ve tuncay özkan filan demişsiniz ben tuncay özkandan benim kadar nefret eden birisi olamaz

ben anti gülen hareketlerin hiçbirisi ile uzaktna yakından ilişkili değilim elime alıpta bir kitap bile okumadım

ben türkiyenin sonunda kadar özgürleşmesinden liberalleşmesinden yanayım,benim istediğim türkiye isteyen ünv başörtüsüyle girsin namaz vakti gelince okulun çimlerinde ,hatta ünv dlere açılan mescidlerde kılsın ama isteyende kız arkadaşıyla dışarda şarapını yudumlasın ,samimi hareketlerde bulunsun ve kimse kimseye karışmasın bununda garantisini devlet yarattıği bir hukukla versin diyorum tuttunuz beni provakatif yaptınız,imam hatiplerde açılsın ilahiyat okullarda açılsın ama yanında mason loncaları,eşcinsel klupleride olsun şiddet içermeyen herşey ülkemde özgür olsun ve bunuda adım gibi eminim ak parti yapacak derken beni provakatif yaptınız bir şey demiycem

Ben üniversitedeyken biriyle tanışmıştım falza muattap olmadım ama öle geldi geçi. Ben ünivi bitirdim aradan 2-3 yıl geçti başka bir arkadaşımı ziyaret için Kırşehir'e gitmiştim. Baktım o kişi. Ülkücülerin arasında dolaşıyordu. Onu tanıdığımı farkedince aceleyle uzakşaltı.
Onunla ilk tanıştığımda hangi gruptaydı hatırlamıyorum yanlız...

Önce a sonra z deniliyorsa kuşkulanılır. Yok yere konu başka noktalara(ama özellikle nazik nokatalara) çekiliyorsa kuşkulanılır.

Provokasyonu en iyi siyonistler ve masonlar yapar.

Sözüm meclisten dışarı.....
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 15:35   #128
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
bakın bir olay anlatyım biz arkadaşlarla bu ramazanda bir barda alkol aldık ve metroya bindik sarhoş filan değiliz sadece biraz içkiliyiz o kadar ve bize öyle bir ters bakmaya başladı ki insanlar korkmaya başladık iki üç tane genç,belli polat alemdar kılıklı resmen kavga çıkaracaklar tabi biz bir tepki vermedik ve ondan sonra ki her bar çıkışı eve taksiyle gelmeye başladık

ve üzüldüğümüz nokta insanların biz dini özgürlüğünün olması için okulda bazı hocalarımızla bile boy boya gelirken başörtüsü yasağı insan hakkı ihlali derken bile bunu ders okul ,boykotları ile çözülemiyecek ve demokrasi mücadelesi ile çözüleceğine inanıp destek olmaya çalışırken o muhafazakar kesimin metroda içkili olmamızdan o kadar rahatsız olmasını anlayamadık
oysa bizler kimsenin huzurunu bozacak bir davranıştada bulunmamıştık

ve o gün anti demokratik uygulamaları yüzünden yaşar büyükanıta bağırıp çağran kız arkadaşım metrodan inince eve girdiğimizde iyiki varsın yaşar paşam iyi ki varsın diye bağırmıştı :D

ama yinede ben bu olaya rağmen hala okullarda mescidler olsun,başörtülü öğrenci kardeşlerimizde eğtimini alsın onlarda sosyal hayatta daha aktif olsun mücadelesini vereceğim

fakat artık içimde de şu korku hep olacak acaba onlar bir gün benim hayatıma müdahil olacak mı? ama az bir ihtimal sanırım olmazsınız dimi mavera kardeşim

tartışmalarda üzdüğüm arkadaşlar olduysada özür dilerim...

sonuçta herşey türkiye için
Alt 11-29-2007, 15:43   #129
Kullanıcı Adı
mavera
Standart ÜLKÜCÜLER!
kardes verdigin örnekler cogaltilabilir simdi bu örnekten cikarak gelen bir kaniya varabilir miyiz? peki bu örnegin tam tersi örneklere ne demeli?
sonucta alkol alipta olay cikaranalri hergün tv lerde izliyoruz o halde o insanlarin sizi o kefeye koydugunu düsünebiliriz..
bakiniz her daim özgürlük diyorsaniz bunu özde gösterelim böyle bir kac örnekten yola cikarak onlar öyle yaptigi icin bende böyle yaparim demek gavura kizip, oruc bozmaktir..
ben hayatimda icki, sigara agzima almadim ama icenede benim rahatsiz etmedigi sürece karismam..eger ortak bir toplumda yasiyorsak sinirlari asmadan, birbiririmizin hakkina gaspetmeden, farkliliklarimizi kültürel zenginlik olarak görmeliyiz ve buna göre yasamaliyiz..
konunun özüne inecek olursam..siz her ne kadar hazzetmesinizde, sevmesinizde, niyetini kötüde bulsaniz sevilen ve saygi gören bir insan hakkinda konusurken kelimeleri tartmalisiniz..
az cok neyin tepki cekecegini, neyin yanlis anlasilacagini biliyorsunuz ona göre kelimelere hükmedip, birbirimizin degerlerine saygi duyalim..
nasil bizlerden icki icmenize saygi bekliyorsaniz sizde bizlerin sevdigi ve saydigi degerlere saygi gösterin ;)
Alt 11-29-2007, 15:51   #130
Kullanıcı Adı
erenon
Standart ÜLKÜCÜLER!
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
kardes verdigin örnekler cogaltilabilir simdi bu örnekten cikarak gelen bir kaniya varabilir miyiz? peki bu örnegin tam tersi örneklere ne demeli?
sonucta alkol alipta olay cikaranalri hergün tv lerde izliyoruz o halde o insanlarin sizi o kefeye koydugunu düsünebiliriz..
bakiniz her daim özgürlük diyorsaniz bunu özde gösterelim böyle bir kac örnekten yola cikarak onlar öyle yaptigi icin bende böyle yaparim demek gavura kizip, oruc bozmaktir..
ben hayatimda icki, sigara agzima almadim ama icenede benim rahatsiz etmedigi sürece karismam..eger ortak bir toplumda yasiyorsak sinirlari asmadan, birbiririmizin hakkina gaspetmeden, farkliliklarimizi kültürel zenginlik olarak görmeliyiz ve buna göre yasamaliyiz..
konunun özüne inecek olursam..siz her ne kadar hazzetmesinizde, sevmesinizde, niyetini kötüde bulsaniz sevilen ve saygi gören bir insan hakkinda konusurken kelimeleri tartmalisiniz..
az cok neyin tepki cekecegini, neyin yanlis anlasilacagini biliyorsunuz ona göre kelimelere hükmedip, birbirimizin degerlerine saygi duyalim..
nasil bizlerden icki icmenize saygi bekliyorsaniz sizde bizlerin sevdigi ve saydigi degerlere saygi gösterin ;)

evet konun altını son defa çizmem gerekirse hata yapmış olabilirim birileri için fetullah gülen kutsanmış bir değer ve bazi cümlelerimle onların kutsanmış değelerine laf söylediysem özür dilerim bunu kasıtlı yapmadım.

sadece ben korkularımı anlattım ve hiç bir arkadaşta çıkıp eronon kardeş boşuna korkuyorsun gülen cemaati ne kadar güçlensede senin hayat tarzın üzerine bir baskı kurulmayacak demedi diyemedi sürekli iftira attığım ezberi tekrarlandı

mavera kardeş,bak içki içip olay çıkartanlara halkın müdahelesinden çok devletin müdahelesi olmalı bir olay bir durum varsa orada hukuk araya girip cezasını ne ise o vermeli,bireysel tapki terör yaratır birileri sarhoş olsa ve çevrede benim rahatımı bozacak davranış yapsa ben direk polis arar görevini yapması için uyarırım ama malesefe güzel anadolum da durumdan vazife çıkaran insan çok fazla bu durum beni üzüyor hepsi bu.

Konuyu Toplam 15 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 15 Misafir)