![]() |
#101 |
![]() |
|
![]() |
#102 | |
![]() Alıntı:
perukla giriyorum dersen o ayrı. başörtümden taviz vermem ama okuduğum aynı fakültede hocaefendinin talebeleri taviz verir öyle mi? aynı fakültede taviz verme olayları nasıl oluyor bu çelişkini açıkla bir zahmet. hocalarınız peruğa da karşı ,suni saç teli bile tahrik edermiş fetvalarını es geçme. üniversite okuyan milli görüş olunca kişisel tercih oluyor,cemaat olunca hoca fetvası. samimiyetsizliğiniz zirveleşmiş. |
||
![]() |
![]() |
#103 |
![]() |
|
![]() |
#104 | |
![]() Alıntı:
dinde Usul yani bir esas vardır birde Füruat vardır ,Füruat dinin emridir olmassa olmazlarıdır ama Esas değildir İslamın Esası İmanın şartlarıdır bunlar Usuldür diğerleri Füruattır Füruat denilince Türkçedeki anlamıyla teferruat anlaşılmaktadır buda yanlıştır dolayısıyla o sözdede dinde teferruattır olmasada olur anlamı çıkmaz , |
||
![]() |
![]() |
#105 | |
![]() Alıntı:
idrak edememe,işine geldiği gibi anlamlar yükleme yeteneğiniz var kabul ediyorum. ama buna da cevap bekliyorum. |
||
![]() |
![]() |
#106 | |
![]() Alıntı:
söylenecek çok şeyin varsa yazılanlara cevap ver. kaldıramıyorların arkasına gizlenerek kaldrılmayacak ithamlarda bulunma acizliğini mi becerebiliyorsun. eteğinizdeki taşları döktüğünüzü anlaşılıyor da etekle bu kadar haşı neşir olmayın. |
||
![]() |
![]() |
#107 | |
![]() Alıntı:
Tek bir şey yazacağım: Milli görüş camiasından böyle kişilerin olması, bazı insanların kızlarının başlarını açarak okumaları hocaefendinin haklı olduğunu değil bu kişilerin de yanlış yaptığını gösterir. Milli görüş camiasındaki bazı kişiler hatadan münezzeh değildirler. Aynen hocaefendi gibi, aynen peygamberler hariç tüm insanlar gibi. selametle. |
||
![]() |
![]() |
#108 | |
![]() Alıntı:
kızların başörtüsünü açıp okumasını sadece bir cemaate veya şahsa mal etmemek gerekir diye düşünüyorum kaldı ki başta cemaat veya tarikatlerdede kızlarını başını açarak okula gönderenler var bana kalırsa ben tamamen karşıyım sayın Redyellow , başörtüsü yasağı kalksa bile ben okula gitmelerine karşıyım yani bazı şeyleri anlayamıyorum mesela lisede ergenlik çağında kızlar gitmiş okumuş diyorlarki üniversitede başımızı açmayacağız o zaman bende sorarım niye lisedeyken açıp gittiler başörtüsü serbest olsa bile o kadar erkeğin içinde erkekle içli dışlı olarak okulda okumak ne kadar doğrudur bilmiyorum ha ama olması gereken var birde gerçekler var sen ne kadar kızlar başlarını açıp okula gitmesinler desende her görüşten guruptan bir kesim varki kızlarını gönderiyor okumaya işte o insanlara sahip çıkmak onları ordada yanlız bırakmamak lazım diye düşünüyorum onun için üniversitelerde açılan evleri yurtları önemsiyorum cemaatler yada tarikatler o yurtları yada evleri açıktıkları için insanlar kızlarını okula göndermiyor ,bir kısım kızlarını üniversiteye gönderiyor illaki onun için cemaatler tarikatler o insanlara sahip çıkmak için o evleri o yurtları açıyor bu farka dikkat etmek lazım bilmem anlatabildim mi ? |
||
![]() |
![]() |
#109 | |
![]() Alıntı:
Sevgili montenegro, Siz öyle dediniz diye yazmadım, öyle diyenler var bu düşüncenin yanlış olduğunu söylemek istemiştim. |
||
![]() |
![]() |
#110 |
![]() Ciddi merak ediyorum
Şimdi başörtüsü hakkında bukadar atıp tutan arkadaşlar hani kendilerine milli görüşçüler diyenler Bayan arkadaşlar üniversitede okumuyor mu? Yani milli görüşçü olup da ünide okuyan bir bayan kardeşimiz yok mu? Yoksa vahim..varsa daha da vahim.. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|