AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 06-15-2010, 15:34   #101
Kullanıcı Adı
TYH
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Korkuyorum yakında gülen'i bunlar peygamberde ilan edecekler bu gdişle, söylenecek çok şey var ama kaldıramayanlar çok!!!
Ağzınızı bile açamazsınız,sıradan bir imammış halbuki.Nasıl işse bu

Alt 06-15-2010, 15:37   #102
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Etrafımdaki kişilerle cemaati genellemedim, ekseriyetin anlayışı böyle dedim.. Nur sohbetlerinde "hizmet"in daha önce olduğu sık sık vurgulanır.. Siz uzayda mı yaşıyorsunuz, nerelerdesiniz siz ?!

Fakültede başörtümden asla taviz vermedim, taviz vereceğimi bilseydim, asla okumazdım.. O saniye bırakırdım

sen uzayda yaşıyorsun galiba hangi fakültede başörtüsü serbestmiş?

perukla giriyorum dersen o ayrı.

başörtümden taviz vermem ama okuduğum aynı fakültede hocaefendinin talebeleri taviz verir öyle mi?

aynı fakültede taviz verme olayları nasıl oluyor bu çelişkini açıkla bir zahmet.

hocalarınız peruğa da karşı ,suni saç teli bile tahrik edermiş fetvalarını es geçme.

üniversite okuyan milli görüş olunca kişisel tercih oluyor,cemaat olunca hoca fetvası.

samimiyetsizliğiniz zirveleşmiş.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 15:37   #103
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
TYH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ağzınızı bile açamazsınız,sıradan bir imammış halbuki.Nasıl işse bu
Kardeş ağzımızı açıyoruz ama eski kafalı ne diyorsa odur diyenler aramızda çok, bu yüzden uğraşılmaz bunlarla, Allah ıslah etsin demekten başka bir çare yok...

Alt 06-15-2010, 15:39   #104
Kullanıcı Adı
montenegro
Alıntı:
elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki burda neden farklı sözler.. (bakınız: http://tr.fgulen.com/content/view/2257/141/)
Çelişki neyden kaynaklanıyor, öğrenebilir miyim ?

Türban Meselesi

'Okullarımızdaki başörtüsü sorunu, çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim, okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı' Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır, okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.'
Zeynep Hanım burda işte arapçayı tam bilmemeden kaynaklanan bir sorun ortaya çıkıyor füruat demek dinde olmasada olur veya dinin ayrıntısı demek değildir

dinde Usul yani bir esas vardır birde Füruat vardır ,Füruat dinin emridir olmassa olmazlarıdır ama Esas değildir

İslamın Esası İmanın şartlarıdır bunlar Usuldür

diğerleri Füruattır

Füruat denilince Türkçedeki anlamıyla teferruat anlaşılmaktadır buda yanlıştır

dolayısıyla o sözdede dinde teferruattır olmasada olur anlamı çıkmaz ,
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 15:40   #105
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocaefendinin sohbeti 70-80 li yıllarda başörtü yasağı olmadığı bir vakitte yapılmıştır.başörtüsü yasağı yokken,dinin emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi caiz değildir demiştir.

altını çizdiğim,üstünü boyadığım kısımları dikkate almadan sanki çelişkili beyanlar verdiğini ima ediyorsunuz ama boşuna.

koca milli görüş camiasının işine gelmediği yerleri günyüzüne çıkartıp sohbetin geri kalanından yani bahsetmediğiniz kısımlardan alıntı yaparsak;

'kanun kızın başına açmaya amir değildir.'

'kıyafet kanunuyla sadece çarşaf çıkarılmıştır.'

'ilk kıyafet kanununda başların açılacağına dair hiçbirşey yoktur.'

'ne kanun vaazı ne kanunun icracısı ne de üniversitedeki veya lisedeki hoca böyle birşey yapmaya hakları yoktur.'

'yapıyorlarsa asıl kanun karşısında mesul onlardır.'

'bir müsluman kıza böyle bir saldırı yapılıyorsa ille de başını açacaksın deniliyorsa anası babası kardeşi savcılığa gidip kulaklarını yar etmelidirler.'

'nasıl olur kanunlar varken kız çocuğunun başına böyle bir saldırı tecavüz yapılır.'

'böyle bir saldırganlığı mevcut kanunlar karşısında şiddetle redediyoruz demelidirler.'

'mümin en azından kanunların kendisine tanıdığı açıklardan istifade etmelidirler.'

'kanunda yok başını açacak kolunu açacak bacağını açacak diye birşey.'

sohbetin burasına niye odaklanmıyoruz?

bu cevabımı atlama bir zahmet.

idrak edememe,işine geldiği gibi anlamlar yükleme yeteneğiniz var kabul ediyorum.

ama buna da cevap bekliyorum.
Alt 06-15-2010, 15:55   #106
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Korkuyorum yakında gülen'i bunlar peygamberde ilan edecekler bu gdişle, söylenecek çok şey var ama kaldıramayanlar çok!!!
şimdi hocaefendiye yeni moda peygamberlik yakıştırması yaptığımız iftirası.

söylenecek çok şeyin varsa yazılanlara cevap ver.

kaldıramıyorların arkasına gizlenerek kaldrılmayacak ithamlarda bulunma acizliğini mi becerebiliyorsun.

eteğinizdeki taşları döktüğünüzü anlaşılıyor da etekle bu kadar haşı neşir olmayın.
Alt 06-15-2010, 16:32   #107
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
montenegro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yemin ederim ki vallahide billahide gözümle gördüm parti içinde görev yapmış partiyle içli dışlı kişilerin kızlarını okula gönderdiklerini hatta etraflarına başlarını açarak okula gitmelerini telkin ettiklerini gördüm

yemin ediyorum ki gördüm
Gördüm diye yemin etmenize gerek yok ki.

Tek bir şey yazacağım:

Milli görüş camiasından böyle kişilerin olması, bazı insanların kızlarının başlarını açarak okumaları hocaefendinin haklı olduğunu değil bu kişilerin de yanlış yaptığını gösterir.

Milli görüş camiasındaki bazı kişiler hatadan münezzeh değildirler.

Aynen hocaefendi gibi, aynen peygamberler hariç tüm insanlar gibi.

selametle.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 17:04   #108
Kullanıcı Adı
montenegro
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gördüm diye yemin etmenize gerek yok ki.

Tek bir şey yazacağım:

Milli görüş camiasından böyle kişilerin olması, bazı insanların kızlarının başlarını açarak okumaları hocaefendinin haklı olduğunu değil bu kişilerin de yanlış yaptığını gösterir.

Milli görüş camiasındaki bazı kişiler hatadan münezzeh değildirler.

Aynen hocaefendi gibi, aynen peygamberler hariç tüm insanlar gibi.

selametle.
Ben hocaefendi haklı diye bu örneği vermiyorum

kızların başörtüsünü açıp okumasını sadece bir cemaate veya şahsa mal etmemek gerekir diye düşünüyorum

kaldı ki başta cemaat veya tarikatlerdede kızlarını başını açarak okula gönderenler var

bana kalırsa ben tamamen karşıyım

sayın Redyellow ,

başörtüsü yasağı kalksa bile ben okula gitmelerine karşıyım

yani bazı şeyleri anlayamıyorum

mesela lisede ergenlik çağında kızlar gitmiş okumuş diyorlarki üniversitede başımızı açmayacağız o zaman bende sorarım niye lisedeyken açıp gittiler

başörtüsü serbest olsa bile o kadar erkeğin içinde erkekle içli dışlı olarak okulda okumak ne kadar doğrudur bilmiyorum

ha ama olması gereken var birde gerçekler var

sen ne kadar kızlar başlarını açıp okula gitmesinler desende her görüşten guruptan bir kesim varki kızlarını gönderiyor okumaya

işte o insanlara sahip çıkmak onları ordada yanlız bırakmamak lazım diye düşünüyorum

onun için üniversitelerde açılan evleri yurtları önemsiyorum

cemaatler yada tarikatler o yurtları yada evleri açıktıkları için insanlar kızlarını okula göndermiyor ,bir kısım kızlarını üniversiteye gönderiyor illaki onun için cemaatler tarikatler o insanlara sahip çıkmak için o evleri o yurtları açıyor bu farka dikkat etmek lazım

bilmem anlatabildim mi ?
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 17:11   #109
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kişisel tercihler mi?

zaten mevzu bu kişisel tercihleri belirliyor.

milli görüşlü bayan öğrencilerin üniversitede okumaları zaten Hocaefendinin hakılılığının ispatıdır.

Sevgili montenegro,

Siz öyle dediniz diye yazmadım, öyle diyenler var bu düşüncenin yanlış olduğunu söylemek istemiştim.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 17:23   #110
Kullanıcı Adı
manifesto
Ciddi merak ediyorum
Şimdi başörtüsü hakkında bukadar atıp tutan
arkadaşlar hani kendilerine milli görüşçüler diyenler
Bayan arkadaşlar üniversitede okumuyor mu?

Yani milli görüşçü olup da ünide okuyan bir bayan kardeşimiz yok mu?
Yoksa vahim..varsa daha da vahim..
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)