AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sahabiler ve Alimler Sahabilerimiz ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-28-2017, 09:15   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart Asrı saadet
EN GÜZEL DUA ZİKİRDİR

ELİMİZİ SEMAYA KALDIRIYORUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE TÜM ÖLMÜŞLERİMİZE TÜM SEVDİKLERİMİZE VE TÜM İNSANLARA ALAHIN 99 İSMİ İLE İSTİYORUZ

ALLAH *ER-RAHMAN*ER-RAHİM**EL-MELİK*
EL-KUDDÜS*ES-SELAM*EL-MÜMİN*EL-MÜHEYMİN*
EL-AZİZ*EL-CEBBAR*EL-MÜTEKEBBİR*EL-HALIK*
EL-BARİ*EL-MUSAVVİR*EL-GAFFAR*EL-KAHHAR*
EL-VEHHAB*ER-REZZAK*EL-FETTAH*EL-ALİM*
EL-KABID*EL-BASIT*EL-HAFID*ER-RAFİ*EL-MUİZ*
EL-MÜZİLL*ES-SEMİ*EL-BASİR*EL-HAKEM*
EL-ADL*EL-LATİF*EL-HABİR*EL-HALİM*EL-AZİM*
EL-GAFUR*EŞ-ŞEKUR*EL-ALİYY*EL-KEBİR*
EL-HAFIZ*EL-MUKİT*EL-HASİB*EL-CELİL*
EL-KERİM*ER-RAKİB*EL-MÜCİB*EL-VASİ*
EL-HAKİM*EL-VEDUD*EL-MECİD*EL-BAİS*
EŞ-ŞEHİD*EL-HAKK*EL-VEKİL*EL-KAVİYY*
EL-METİN*EL-VELİYY*EL-HAMİD*EL-MUHSİ*
EL-MÜBDİ*EL-MUİD**EL-MUHYİ*EL-MÜMİT*
EL-HAYY*EL-KAYYUM*EL-VACİD*EL-MACİD*
EL-VAHİD*ES-SAMED*EL-KADİR*EL-MUKTEDİR*
EL-MUKADDİM*EL-MUAHHİR*EL-EVVEL*EL-AHİR*
EZ-ZAHİR*EL-BATIN*EL-VALİ*EL-MÜTEALİ*
EL-BERR*ET-TEVVAB*EL-MÜNTEKİM*EL-AFÜVV*ER-RAUF*MALİKÜL MÜLK*ZÜL-CELALİ VEL İKRAM
EL-MUKSİT*EL CAMİ*EL GANİY*EL-MUĞNİ
EL-MANİ*ED-DARR*EN-NAFİ*EN-NUR*
EL-HADİ*EL-BEDİ*EL-BAKİ*EL-VARİS*
ER-REŞİD*ES-SABUR*

Tüm şehitlerimize ve tüm ölmüşlerimize bir fatiha okuyalım

Bismillahirrahmânirrahîm.Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn amin

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.Hamd o âlemlerin Rabbi,O Rahmân ve Rahim,O, din gününün maliki Allah'ın.Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
Hidayet eyle bizi doğru yola,O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.

 

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-28-2017, 09:15   #2
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Hz ALİ

Peygamberber efendimiz hz Aliyi kulluğa çağırdı hz ali Ben babama danışayım” deyince Peygamber(sav) “Ya Ali sana söylediğimi yap yapmayacaksan kimseye söyleme” dedi.
gece uyuyamayan hz Ali sabah vaktinde Hazreti Muhammed(sav)in yanına varır davetini kabul etim şahadet getirip namaz kılmak istiyorum” der*

Hz ali peygamber efendimizin davetini kabul edip yanına şehadet etmeye geldi Hazreti Muhammed(sav) Babana danıştın mı? diye sorar.
Hz. Ali Allah beni yaratırken babama danışmadı, ben Allah’a inanmak için niçin babama sorup danışayım? diye cevap verdi*
10 yaşlarındaki bu Nur çocuk islam defterinin bir numarası olmuştur.

“Yemin ederimki ben Kur’an-ı Kerim’den inen her ayetin nerede indiğini neye ve kime dair olduğunu bilirim” diyerek ilminin erişilmezliğini ortaya koymuştur.Gayb alemi açılsa her şeyi görsem yakinim artmayacak diyebilecek kadarda iman yüklü idi.Peygamberimiz(sav) kendisine çok güvenirdi Hazreti Ali(ra)’yle kabeye gizlice girip putları yere düşürüp kırmışlardır.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2017, 09:16   #3
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Hz ALİ

Peygamberimiz(sav) kendisini çok küçük yaşta Yemen’e göndermiştir. tereddüt eden Hazreti Ali’ye Allah senin kalbine doğruyu gösterecek dilini doğurlukta sabit kılacak davalıları dinlemeden hüküm verme diye nasihatta bulunmuştur.
Hazreti Ali(ra) hicret gecesinde canını ortaya koyup efendimizin yatağına yatmış fedakarlığından dolayı “İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla canını satar.” (Bakara/207)ayeti kerimesi nazil olmuştur.

Peygamberimiz(sav) emniyet içinde Mekke’den uzaklaşınca,hz ali İslâm Peygamberi(sav)’nin emanetleri sahiplerine iade etmiş Resul-ü Ekrem’in kızı Fatma’yı alıp Medine’ye hareket etmiştir. 450 km lik sarp yolları aşarak Medine’ye vardıklarında Hazreti Muhammed(sav) kendilerini karşılayıp hz alinin boynuna sarıldı, ağladı, bağrına bastı.

Hayber’de yetmiş kişinin zorla kaldırabildiği kapıyı omuzlayıp kar makinası gibi yolları açarak zaferin kazanılmasında önemli rol oynamıştır.
namazı öyle kılardı ki vücuduna batan oku namazda çıkarmışlar Canın yanmadı mı? diye soranlara“Kuşu kafesten salıverdikten sonra kafesi parçalayacak olsanız kuşun bundan haberi olurmu?“diye cevap vermiştir.

Orta boylu, buğday renkli, ak ve uzun sık sakallı idi, yüzü çok güzeldi, gözleri genişti, göğsü enli, başı saçsız idi.Son derece kuvvetli bir hatipti, her nutku belagat şaheseridir.Halife olmadan önce nasıl yaşıyorsa halife olduktan sonrada öyle yaşamıştır.
Servet sahibi bir adam olmamakla beraber son derece kerim idi.25 yıl birlikte kaldığı Allah Resulü(sav) efendimizden 586 adet Hadisi rivayet etmiştir.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2017, 09:16   #4
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Talha uğurluel*
En Güzeli Sevmek

Değer verene, değer verilecek Korumaya çalışan, korunacak Seven,*sevilecek; muhabbet duyana, muhabbet duyulacaktı. Peygamber seni çok seviyordu.Çünkü sen O’nu seviyordun.O’na derin bir muhabbet besliyordun.*Asırlar süren ömrünce bunu hemen her fırsatta göstermiştin.
gencecik iken,kitaba saygısızlık olur diyerek, Kur’an’ın bulunduğu odada ayaklarını uzatmamıştın.Tarih boyunca onlarca devletin, kapısından hüsran içinde* döndüğü*İstanbul’u, sırf* müjdeye ermek için fethetmiştin. Bu güzel beldede saray yaptırmayacak mısınız?” diye soranlara “O*güzel Peygamber mihmandarını bulmadan saray yaptırmayı haya ederim.” demiştin.

Senin*fikrinde hep güzeller güzeli olduğu gibi, zikrinde de, hep O vardı. müjdeyi gerçekleştirme şevkiyle İstanbul’a*yüklendiğinde, Boğaz’ı tutmak için Rumeliye kale inşa ettiğinde kale duvarlarını, Kufi hatla Muhammed yazarak inşa etmiştin. Sen anlamlı*davranışınla, Diyar-ı Rum denen toprakları,mübarek isimle mühürleyerek Diyar-ı*İslâm haline getirmiştin.Ülkeyi yönetme vazifesi verildiğinde, vazife bilinciyle ilk*önce Yüce Peygamber’in mihmandarı Eyyube’l-Ensari’nin huzuruna gitmiş, ceddin*Osman Bey’in kılıcını huzurunda kuşanmıştın.imkân olsa, sen ey*güzel Osmanlı, o mübarek kılıcı Sevgililer Sevgilisi’nin huzurunda, Medine’de,*Ravzayı Mutahhara’da kuşanırdın; halkın selâmeti için fedakârlık yapmaya,*başkaları için yaşamaya mecburdun İstanbul’dan ayrılamazdın.sen, Hicaza gidemedin.yüz süremedin. Sen oraları*rüyalarda, gördün Sen oraların hicranıyla yandın.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2017, 09:16   #5
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Talha uğurluel*
En Güzeli Sevmek

Sen: “Ben senin bastığın yerlerin hadimiyim.” demiş Kâbe’nin avlusunu süpürttüğün tavus tüylerini tacına takmıştın.O’nun mübarek ayak izini, “N’ola*başımda taçım gibi taşısam daim..” diyerek, tacının üzerine*koydurmuştun.

Her işinde güzel Rasûl’ün işaretini beklemiştin. Kıbrıs fethedilip şükrünü eda etme adına cami yaptırmak istediğinde, camiyi inşa edeceğin*yeri* O söylemişti sana.sen de O’na son derece saygılıydın. Sultan*Ahmet Camii’ne, altıncı minareyi, O’nun mescidine yedincisini ekletmeden yaptırmayı*saygısızlık addetmiştin.

Mısır’ı fethettiğinde Kutsal Emanetler ile Hicaz Emiri sana bağlılığını*bildirdiğinde, emanetlerin başında, kesintisiz Kur’ân okumayı*başlatmış, otuz dokuz hafız görevlendirmiş, kırkıncı hafız olarak kendini vazifeli kılmıştın.Sakal-ı Şerifleri, cam ampullere koydurarak, Güzeller*Güzeli’nin mübarek hilyelerini her insan görsün diyerek, dünyanın dört bir*yanına dağıtmıştın.Sen O’na düşkündün. Hz. Peygamber’in*Züheyr’e hediye ettiği mübarek hırkası, ülkene geldiğinde,*muhafaza etmek için cami yaptırmıştın.*

Hırka-ı*Şerif’in adıyla anılacak camide Peygamber Hırkasını, sergileyecek, muhafaza edecektin.Sen O’nun adına müştaktın.her yerde O’nun adını anmış,*O’nun türkülerini söylemiştin. Çocuklarını* O’nun adıyla uyutmuş, O’nun*adıyla büyütmüştün. Çocuklarına O’nun ve sevdiklerinin adlarını vermiştin.Tarihte kaç sülâle vardır senin kadar Peygamber adını nesillerine koyan. çevreni Ahmetlerle, Mahmutlarla, Mehmetlerle süslemiştin. Topkapı Sarayında, Güzeller Güzeli’nin sancağını selâmlamadan sefere çıkmamıştın.*Avrupa’da O’nu alaya alan oyun sergilendiğinde, hasta halinle kükremiş*Tiz oyunu kaldırın, yoksa Âlem-i İslam’ı ayaklandırırım.”*diyerek vefanın en güzel örneğini sergilemiştin.

O’nun beldesinden demiryolu hattı geçirirken,mübarek toprakları gürültüye*boğmamak için, tren raylarına keçe döşetmiştin.ümmetdir diyerek, Sürre Alayları ile, Hicaz halkına*altın ve mücevher dağıtmıştın. Sürre Alayları’na önem veriyordun kervanların uğurlamak için bizzat yollara çıkıyordun.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2017, 09:17   #6
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Talha uğurluel*
En Güzeli Sevmek

Sürre Alayları’nı*uğurlamaktan seni hastalıklar alıkoyamıyordu Abdülhamid’in*hastalığında Sürre Alayı uğurlama töreninde alay Topkapı*Sarayından ayrılamadan Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu*hatırlıyo sendeki vazife şuurunun karşısında hayretler içinde*kalıyoruz.

Sen, O’nu O’nun sevdiklerini de seviyordun. O neye düşkünse,*sen de düşkündün.* Âlemlerin Rahmeti, Medine’de yüzünü Kudüs’e dönüp namaz*kılarken; gönlünün kıblesini özlediği gibi, buraları sen de orayı seviyordun.kutsal evin örtüsünü İstanbul’da altın yaldızlarla hazırlatıyor, Sürre Alayları ile gönderiyordun. Bir*önceki örtüyü de, “Allah’ın evine dokundu.” diyerek,*kutsal sayıyor, başköşene özenle asıyordun.*

Bugün*hangi Selâtin Camiine girsek, duvarlarında senin eserini görüyor*ve senin muhabbetin karşısında iki büklüm oluyoruz, ey Osmanlı Sen oraların taşına hayrandın. Hacerü’l-Esved’i, sırf Peygamber öptü diye korumuş, etrafını altınla kaplatmıştın.taşın küçük bir parçası kırılmıştı. Sen taş parçasını*eller üzerinde dualarla İstanbul’a getirtmiş, camilerine ve türbelerine*koydurmuştun.*
Bugün Sultan Süleyman’ın Türbesi ve Sokullu*Camii’nin kapısında kara bir taşı, altın çerçeveler içinde*görünce, hayran olduğun değerlere sahip çıkamadığımızı görüyor ve utancımızdan*yerin dibine geçiyoruz.ey osmanlı
O’na duyduğun sevgiyle O’nun yolundan ayrılmadın.*Medine’de hoşgörü Peygamberinin ümmeti olarak, tarihin şahit olmadığı manzaraları*meydana getirmiştin. yaşlılar için yaptırdığın Darü’l-Aceze’de yan yana*duran cami, kilise ve havrayı görüyor ve seni anlayamamış olmanın ızdırabını*duyuyoruz
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2017, 09:17   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Talha uğurluel*
En Güzeli Sevmek
Osmanlıda peygamber sevgisi

sen çok müşfiktin, çok vefalıydın, sen* Güzeller Güzeli Peygamberimiz’i*en iyi anlayanlardandın. Sen O’nu çok sevdin ve bu anlattıklarımız gibi nice güzelliği O’nun adına sergiledin.değer verene*değer verilecek Korumaya çalışan, korunacaktı. Elbette ki, O da seni unutmadı, seni*çok sevdi. O’nun güzel adını anarak O’nu*çağırdın, O, hemen senin yanında oldu.

hani sen zorlu İstanbul surlarına yüklendiğinde,*Ulubatlı’n surların en yükseğine tırmanmış ve burçlara sancağı dikmişti. Kanlar*içinde,tebessüm ediyordu. Sen,neden*tebessüm ettiğini sormuştun. O da Peygamberimiz’i surlarda gezerken*gördüğünü söylemişti. O Güzeller Güzeli, seni yalnız bırakmamıştı.

Mısırda Yaz sıcağında, dünyada hiçbir canlının göze alamayacağı*bir şeye girişmiştin. Kavurucu Sina çölünü geçmek… Hem de dev bir ordu Çölün ortalarında Peygamber’i yol gösterirken görmüştün. Öyle saygılıydın*ki atından inmiş, ordunun tamamı seni takip etmişti. Bu, tarihin kulak vereceği bir sahne idi: O, seni yalnız bırakmamıştı.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2017, 09:17   #8
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Talha uğurluel*
En Güzeli Sevmek
Osmanlıda peygamber sevgisi

Çanakkale! bambaşka bir destan idi. Dünyaya altı yüz sene adalet*dağıtmış iken,* zaafa düşmüştün. Hastalanmış ve elden ayaktan*kesilmiştin. Senden saklanacak yer arayanlar, senin durumun*karşısında meydanlarda konuşmaya başlamıştı. En büyük arzuları da seni bitirmek ve dünyayı paylaşıp tüketmekti.*

Çanakkalede üzerine üşüştüler. Bu senin yokluk savaşındı. Düşman kapına dayanmıştı. ölecek, ya da öldürecektin. Çanakkalede Yetiş, Ya Muhammed*kitabın gidiyor!” demiştin. Sen din adına can verirken, O’nun gönlü razı olabilir*miydi Medinelerde kalmaya?*

Ravzayı Mutahhara’nın türbedârına dememiş*miydi rüyasında; “Ben şimdi Medine’mde değilim, Çanakkale’deyim… Çok*zor durumda olan asker evlâtlarımı yalnız bırakmaya gönlüm razı olmadı. Şimdi*onlara yardım ediyorum.”*İşte dinine yüzyıllarca kol kanat gerdiğin Yüce Rasûl’ün sana düşkünlüğü.

Ne mutlu sana Ey Osmanlı! Ne mutlu senin ahlâkî seciyeni anlayarak sana gerçek*torun olabilenlere. Ne mutlu sevdiklerini sevenlere, ve yine ne mutlu düşkün*olduklarına düşkün olabilenlere.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2017, 09:18   #9
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
EBU TALİB

Peygamber Efendimizin (asm) amcası ve Hazreti Ali'nin babası* Ebu Talib, 535 yılında doğdu. Abdülmuttalib ve Fatıma bint Amr bintin evladı olarak dünyaya geldi. Asıl adı Abdülmenaf olup, Talib adlı oğlundan ötürü, Talib'in babası anlamına gelen "Ebu Talib" lakabıyla tanınmaktadır. Künyesi Ebu Talib Abdülmenaf bin Abdülmuttalib bin Haşim el-Kureyşi el-Haşimi şeklindedir.

Peygamber Efendimizin (asm) babası ve* annesi vefat edince dedesi tarafından yetiştirildi. Abdülmuttalib, hastalanınca oğullarını ve Hazreti Muhammed'i (asm) çağırarak, mübarek torununa bakmalarını istedi"Vefatımdan sonra hangi amcanı istiyorsun?"sorusu üzerine Hazreti Muhammed amcası Ebu Talib'in boynuna sarılarak onu istedi Bu seçim Abdülmuttalib'in hoşuna gitti ve oğluna şu vasiyette bulundu:

Peygamber efendimizin dedesi abdulmuttalip oğlu ebu talibe şu vasiyette bulundu Onu sana emanet ediyorum. O, İlahi emanettir. Onu canın ve başın pahasına koruyacağına söz ver ki, gözlerim arkada kalmasın Ebu Talib Sen merak etme babacığım. Onu öz çocuklarıma,kendi canıma tercih edeceğimden emin olabilirsin. Hayatta hiç kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyeceğime söz veriyorum."diye karşılık verdi
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-28-2017, 09:18   #10
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
EBU TALİB

Kainatın Efendisini (asm) himayesine alan Ebu Talib, son derece fakir ailesi kalabalık idi. geçim sıkıntısı çekiyordu. Çok merhametli ve dürüsttü Kureyşlilerce çok sevilip hürmet görüyordu. Üstün vasıfları ve şahsiyetiyle ileri gelenlerdendi.Ebu Talib adeta bir istisna idi.

Ebu Talib, Peygamber Efendimiz (asm)'e alaka göstererek gittiği her yere onu götürür, kendisiyle sohbet eder, yetişmesine önem verirdi. Evinde O olmadan sofra kurulmaz, sofrada Ebu Talib,*"Muhammedim nerede, çağırın gelsin."*demek suretiyle hassasiyetini belirtirdi.*

Peygamber Efendimiz (asm) ebu talibe sevgi ve saygıyı göstererek büyükleri sofraya oturmadan yemek yemezdi. Onun bulunduğu her sofra bereketlenir ve herkes doymuş bir vaziyette kalkardı.*

Ebu Talib'in cahilliyenin çirkinliklerine bulaşmamış böyle bir yaşantı yaşamamıştır Hiçbir zaman içki içmezdi, Kainatın Efendisi (asm)'i himaye etmeye layıktı Kabe'nin perdedarlığı ve hac mevsiminde hacılara su içirme hizmetinde bulunuyordu hizmetler masraf gerektirdiğinden imkanlarının* elvermemesinden dolayı kardeşi Hazreti Abbas'a devretti
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım