AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dualar Dular ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11-10-2008, 14:57   #11
Kullanıcı Adı
siyah gül 07
Ebû BekrisSıddîk radıyallahu teâlâ anh Hazretleri

Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ talîm buyur, dedikte Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki

Şöyle duâ et

Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur. (2)

Gıybetin keffâreti, gıybet etdiğin kimse için istiğfâr etmekliğindir. (3)

Yeryüzündekilerde) herhangi bir kimse,lailahe illallahu vallahu ekber,velahavle vela kuvvete illa billah,

derse hatalarına keffaret olur. Bu hataları deniz köpükleri kadar da olsa. (4)

Duanın hayırlısı istiğfâr, ibâdetin hayırlısı da" kelimei tevhîddir. (5)

Ya Ali, sana bir duâ öğreteyim mi ki zerreler adedince günâhın olsa sen de beraber olmak üzere mağfiret olunur. Şöyle söyle (6)Allahümme lailahe illa entelhaliymül hakiym tebarekte subhaneke rabbil arşil aziym

İstiğfâr, müminin sahifei amâlinde nûr gibi parlar. (7)

Günâhdan tevbe eden kimse günâh işlememiş gibi olur. Fakat bir taraftan istiğfar, diğer tarafdan günâhda ısrar eden ise -el-iyâzü billah- Cenâbı Hakk ile istihzâ eden kimse gibi olur.

Bir kimse kalbi ve kalıbı ile istiğfâra devam ederse Cenâbı Hakk o kimsenin gamlarını ferâha ve sıkıntılarını genişliğe tebdîl ederek hiç ummadığı bir taraftan onu rızıklandırır. (8)

Tevbe ve istiğfâr ile büyük günâhlar afv olunduğu gibi mükerreren irtikâb edilen küçük günâhlar da, büyük günâhlar arasına dâhil olur. (9)

Kalbinde nedâmet olmadığı halde yalnız lisânen edilen istiğfar, yalancılar tevbesidir. (10)
Cenâbı Hakka tevbe ediniz. Muhakkak ki ben günde yüz defa Cenâbı Allaha tevbe ederim. (11)

Ne mutlu o kimseye ki defteri amâlinde çokça istiğfar bulur.

Ey insanlar! Ölmeden evvel Allaha tevbe ediniz. (12)

Bende forum arkadaşlarımın hakiki yolda ömür tüketen ve her an tevbe ederek cennet kapısına yaklaşan kullardan olmalarını diliyor
Her duamda Dua kardeşim Yalçını anıyorum dualarım ve dualarımız kabul olur inşAllah
siyah gül 07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Konuyu Toplam 11 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 11 Misafir)